Yeni Bir Gün'ün canlı yayın konuğu Nursel Özdemir Kurumları'ydı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla FRT TV'de canlı yayın konuğu olarak Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, Ergoterapist ve Duyu Bütünleme Uzmanı Büşra Ece ile Dil Konuşma Terapisti Eylem Berfin İnan katıldı.

  • 1266
Yeni Bir Gün'ün canlı yayın konuğu Nursel Özdemir Kurumları'ydı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT TV’de yayınlanan Gülyüz Yurdagül Sırt’ın hazırlayıp sunduğu “Yeni Bir Gün” programına konuk olan Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, engelli kardeşlerimizle birlikte hayatı paylaştığımız, daha duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla farkındalıklar oluşturmaya çalıştığımız, sevginin ve umudun tüm dünyaya yayıldığı anlamlı bir gündür. Ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi ve geleceğe güvenle bakmaları konusunda önemli çalışmalar ve yasal düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Yapılan köklü değişiklikler, sosyal destekler ve teşviklerle artan hizmet çeşitliliği, engelli kardeşlerimizin hayatın her alanına etkin katılımını kolaylaştırmış, toplumla bütünleşmelerini sağlamıştır.
Kurumlarımızda daha farklı uzmanlığı olan alanlarda hizmet vermek için yenilikler yapmaya devam ediyoruz” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Dündar, “Tüm gayemiz gelişirken geliştirmektir. Ergoterapi uzmanımız, Prep uzmanlarımız, Odyoloğumuz, Duyu bütünleme uzmanlarımız ve psikologlarımız ile Muğla’nın en büyük ve kapsamlı kurumuyuz. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz. Muğla bölgesinde tek ergoterapi uzmanı kurumlarımız bünyesinde eğitimlerine devam ediyor. Otizm, epilepsi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi psikiyatrik hastalıklar başta olmak üzere geriatrik, nörolojik ve pediatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan ergoterapi, bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflerken; toplumsal hayata katılımlarını sağlamayı amaçlıyoruz. Alanından mezun ve tam zamanlı olarak çalışan dil ve konuşma terapistlerimiz ile kekemelik, akıcı konuşmada güçlük, yutma bozuklukları, gecikmiş konuşma, anlaşılır konuşamama ve bazı sesleri söyleyememe gibi durumlarla özel gereksinimi olan bireylerle çalışmaları sürdürüyoruz. Gecikmeden gelmeli ve erken tanı ile eğitimlerinize bir an önce başlamalısınız. Dil ve konuşma bozukluklarında erken tanı ve tedavi çocuğun zihinsel gelişiminde önemli rol oynar. Soruna müdahale edilmesi zihinsel ve dilsel gelişimin dışında davranış, duyusal gelişim, öğrenme, okuma ve sosyal alanlardaki gelişimini de olumlu yönde etkilemektedir. Öğrencilerimizin ve velilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ücretsiz olarak uzmanlarımız tarafından taramaya hazırız. Bizi aramaktan çekinmeyin, sizin için buradayız. Kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunların çözümünde engelli kardeşlerimize destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle, engelli kardeşlerimize başarı, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. FRT TV çalışanlarına ve Gülyüz Yurdagül Sırt’a teşekkür ederim” dedi. (FATİH DERELİ)
 
 

Bakmadan Geçme