Yazık, sokak köpeği ayaksız kaldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir sokak köpeği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından ayağından vurulunca imdadına hayvan severler yetişti. Sokak köpeği hayvan severler tarafından veterinere yetiştirilerek, ayağı kesilip kurtarılabildi. Üç ayağı ile ancak sekerek hareket edebilen köpeği gören vatandaşlar, köpeğin bu durumunu üzüntüyle izliyor. HAYED Eğitim Parkı Sorumlusu Güneş Coşkun, 'Köpeğin ayağı kangrene dönmek üzereyken, bu şekilde kurtarabildik' ifadelerini kullandı.

  • 1576
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yazık, sokak köpeği ayaksız kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de gelen bir ihbar üzerine bir bağ evi bahçesinde bir ayağı ve kuyruğundan saçma taneleri ile yaralanmış halde bulunan sokak köpeği, kangrene dönüşmekte olan ayağı kesilerek kurtarılabildi. Fethiye Hayvan Eğitim Destek Merkezi’ne  (HAYED) gelen bir ihbar ile bir bağ evi bahçesinde yaralı bir köpek olduğu ifade edildi. HAYED ilgilileri hemen harekete geçerek, yaralı köpeği Empati Veteriner Kliniği’ne getirip, tedavi yapılmasını istedi. İlgili veteriner hekim, ayağın kangrene dönüşmek üzere olduğunu belirtip, ameliyata aldı. Sokak köpeğinin sol ön ayağı kesildi. Kuyruk bölgesindeki saçma taneleri de çıkarılan sevimli köpek, HAYED parkında rehabilite altına alındı. Köpeğe, ‘Bahçe’ ismini veren HAYED yetkilileri köpeği iyileştirip, bir vatandaşın sahiplenmesini bekliyor. HAYED Eğitim Parkı Sorumlusu Güneş Coşkun, tedavi görmüş hayvanların kontrolleri için devamlı merkezde bulunduğunu belirterek, “Bu köpeğimizi sahiplendirmek istiyoruz”  ifadelerini kullandı. 
ENGELLİ HAYVANLARA YUVA 
Güneş, “Acil hattımıza 3 hafta önce yaralı köpek ihbarı geldi. Başkan yardımcımız Baha Bey ile bir bağ bahçesine sığınmış halde bulduk. Bir bacağı kurtlanmış ve etleri dökülmüş vaziyette, kemikleri gözüküyordu. Kuyruk ve arka bacakta da sorun vardı. Biz ilk görüşte saçma yaraları gördük. Veterinerimiz Empati Veteriner Kliniği’nden Emre Bey tedavisini yaptı. Saçma yaralanması olduğunu teyit etti. Ayağı kangrene çevirmek üzereydi, mecburen ayağını ve kuyruğunu kesmek zorunda kaldı. Durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor. Bahçede bulduğum için adını bahçe koydum. İyileştikten sonra sahiplendirmeye çalışacağız. En büyük üzüntümüz, engelli hayvanlarımıza yuva bulmakta zorlanıyoruz. Sahiplendiremezsek, sığındığı bağ evinin sahibi ve aynı zamanda ihbarda bulunan doktor bey ‘bize sığındıysa biz sahipleniriz’ dedi. Fakat kış döneminde orada kalmadıkları için 2-3 günde gidip mama vereceğini söyledi” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme