Yatağan'ın 56 yıllık hayali gerçekleşiyor

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan yapımı devam eden Girme Barajı'nda incelemelerde bulundu.

  • 1319
Yatağan'ın 56 yıllık hayali gerçekleşiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Gökcan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. 
Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan; “İlk defa 1965 yılında baraj yapılması gündeme gelen Yatağan ilçemizin 56 yıllık hayali Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile gerçekleşiyor. Çalışmaların her aşamasında Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’den destek aldık. Ödenek çıkartılmasını sağladık. Proje toplam maliyeti yaklaşık 240 milyon lira olan ve yüzde 73 seviyesinde tamamlanan Girme Barajının 2021 yılı sonunda bitirilmesi  planlanıyor”  dedi.
Milletvekili Gökcan;  Yatağan'ın İlk Barajı olacak olan Girme Barajı'nda MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin ve MHP İlçe Başkanı Arif Güldürüm ile incelemelerde bulunduklarını belirterek şunları kaydetti.
“Yatağan’ın ilk barajının  hayata geçmesi ile Yatağan ekonomisine, tarıma ve tarımsal sulamaya önemli katkılar sağlayacak. Bölgede barajın yeterli su tutmasının ardından, baraj suyu 2022 yılında tarımsal sulamada kullanılmaya başlanacak.  Yatağan'ımıza Hayırlı Uğurlu Olsun.
Girme Barajı Projesi'nin hayata geçmesi sürecindeki destekleri için  Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemir'liye, DSİ Genel Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz da barajın hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek,  emeği geçenlere teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme