YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU

Yatağan Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile Yatağan Spor Salonu bahçesine Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi kapsamında yapılan yüzme havuzunun açılışı gerçekleştirildi.

  • 1136
YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi kapsamında 8*16 ebatlarında 1,25 derinliğinde portatif yüzme havuzu, Yatağan Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yaklaşık 15 gün süren çalışma sonucunda tamamlandı ve açılışı, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin ve MHP İlçe Başkanı Arif Güldürüm’ün katılımıyla gerçekleştirilen törenle yapıldı.
İlk etapta 7-12 yaş aralığındaki çocuklara uzman eğitmenler tarafından haftanın 6 günü ücretsiz olarak verilecek kurslara kayıtlar devam ederken, talep ve istekler doğrultusunda kurslar genişletebilecek.

“Onların 10 yılda yapamadığını 15 günde yaptık”

Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Gençlik ve Spor Bakanımızın başlattığı bu proje, Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından  ilçelerimizde gerçekleştiriliyor. Muğla genelinde şuana kadar 16 bin çocuğumuz bu projeden faydalandı ve yüzmeyi öğrendi. Hedefimiz ise, 30 bindir. Biz istiyoruz ki Muğla’da yaşayan her çocuğumuz yüzmeyi öğrensin. Bu onların fiziksel olarak gelişmesi noktasında da en büyük hakkıdır. Yaklaşık 10 yıl önce CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yatağan’da başlattığı ve bitiremediği, yılan hikayesine dönen bir yüzme havuzu var. O günlerde 10 yaşında olan çocuğumuz, bugün 20 yaşına geldi ve halen daha Büyükşehir Belediyesinin bitiremediği yüzme havuzundan dolayı yüzme kursuna katılamıyor. Biz, AK Parti Hükümeti olarak, geldiğimiz ilk günden beri, hemşehrilerimizin bu güzel hizmetleri yerinde almasını istiyoruz. İşte onların 10 yılda yapamadığını, Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz 15 günde yaptı. Çok güzel bir sloganımız var, ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar’ diyoruz” diye konuştu.

Çocuklar, yüzmeyi öğrenmek için Menteşe’ye gitmek zorunda kalmayacak!

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, birlikte hareket ederek 15 gün gibi kısa bir sürede Yatağan’a böyle güzel bir projeyi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yüzme havuzunda 300’ün üzerinde çocuğun ücretsiz yüzme eğitimi alacağını söyledi.
Yüzme kursuna başlayan çocuklarla bir araya geldiklerini ve gözlerindeki mutluluğu görmenin haklı gururunu yaşadıklarının altını çizen Toksöz, “15 gün içinde bunu yaptık ve hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Ama bizim bir de 8 yıldır bitmeyen bir yüzme havuzumuz var. Biz ilk önce Yatağanımıza 2 yüzme havuzunun fazla olacağını düşünüyorduk ama baktık ki bitmiyor. 1 yıl olmuş, 2 yıl olmuş, 3 yıl olmuş, 8 yıl olmuş ve bitmiyor. Çocuklarımız buradan Muğla’ya yüzme öğrenmeye gidiyor. Biz de karar verdik 15 gün içinde havuzumuzu yaptık, Yatağanımıza hayırlı uğurlu olsun efendim” dedi.

Belediye ekipleri aynı anda 21 mahallede çalışma gerçekleştiriyor

Yatağan’a hizmet etmek için geceyi gündüze katarak çalıştıklarını belirten Toksöz, şöyle konuştu:
“Geçen hafta Yeni Mahalle Camimizin temelini attık. Yeni Mahalle’deki cami eksiğini de kapatacağız. Bugün burada yüzme havuzumuzun açılışını yapıyoruz. İnşallah, söz verdiğimiz gibi ağustos ayının içerisinde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı konut projesi içinde de Yatağan’ın bulunduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. İnşallah Cumhurbaşkanımız açıkladıktan sonra, kaç konutlu TOKİ projesi yapacağımızı da değerli halkımızla birlikte paylaşacağız. Yine 2 gün önce Belediye Binası ve Hükümet Konağımızın ihalesini yaptık. Ağustos ayı bitimiyle birlikte eylül ayında da Millet Bahçesi ve Şehir Stadyumu’nu inşallah bitireceğiz. Bugün itibariyle 21 bölgede çalışmamız var. Bugün Yatağan Belediyesi 21 mahallemizde aynı anda çalışma gerçekleştiriyor. Ama sağ olun bunları aştıkça huzur ve gayret buluyoruz. İnşallah Millet Bahçemiz de Muğla’nın ilk Millet Bahçesi olacak. Şunu iddia ediyoruz, Muğla için 10 gömlek fazla olacak. Bittiği zaman Yatağan’ın kazanılacak en büyük tesislerden ve eserlerden biri olacak. Bu eserin yapılmasında bugün aramızda bulunan Milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan’ın büyük gayreti var. Çevre ve Şehircilik Bakanımız’a ‘Bu olmazsa Yatağan olmaz’ demişti. Ben de tekrar şahsınız huzurunda Yatağan halkı adına vekilimize teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsun. Yatağan, her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Bunun için de yoğun bir gayret içinde çalışıyoruz. Allah her şeyin hayırlı olmasını nasip etsin diyoruz. Yapılan tesisin vatanımıza milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum efendim.” 

4 yılda 3,5 milyon gence yüzme eğitimi verildi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ise, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında ilan ettiği 100 günlük eylem planı çerçevesinde ilan ettiği 100 günde 100 bin gencimize ücretsiz yüzme öğretme projesi, 2022 yılı itibarıyla yaklaşık 3,5 milyon gencimize ücretsiz yüzme öğretmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir strateji geliştirdik, Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak da bir katkı yapmak istedik, havuza ve denize ulaşamayan gençlerimize, havuzu biz götürmeyi planladık. Bu doğrultuda ilk etapta Yatağanımıza portatif yüzme havuzu planladık, Yatağan Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ün de katkısıyla 15 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açtık. Şuana kadar 300’ün üzerinde çocuğumuz, ücretsiz kurslarımızdan faydalanmak için kayıt yaptırdı. Bu bizi son derece memnun etti” diye konuştu.

YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU

YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU

YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU

YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU

YATAĞAN HALKI, YÜZME HAVUZUNA KAVUŞTU

Bakmadan Geçme