YATAĞAN GEÇİŞ PROJESİ'NDE 'AĞAÇ' TARTIŞMASI

Yatağan İlçesi'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Yatağan Belediyesi işbirliğinde İnönü Bulvarı'nda başlatılan yol yapım çalışması sırasında kesilen ağaçlar CHP yatağan gençlik kolları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Konuyla ilgili Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz yaptığı açıklama ile 'İlçemizin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen Yatağan Geçiş Projesi İnönü Bulvarında Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan çalışmalar maalesef belli bir kesimde rahatsızlık yaratmıştır.' dedi.

  • 2411
YATAĞAN GEÇİŞ PROJESİ'NDE 'AĞAÇ' TARTIŞMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; 

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde İnönü Bulvarı (Muğla-Milas-Bodrum Karayolu) üzerinde geçtiğimiz günlerde yol yapım çalışması başlatıldı.  CHP Yatağan İlçe Gençlik Kolları tarafından sosyal medyada üzerinden yol kenarında bulunan ağaçların kesildiği görüntüleri yayınladılar.

CHP Yatağan İlçe Gençlik Kolları yayınladıkları görüntüye açıklama olarak; “Yatağan Belediyesi ve Karayolları tarafından yapıldığı söylenen çalışma kapsamında yol kenarı ve refüjlerde bulunan 30-40 yıllık taşınabilir, sağlıklı onlarca yüzlerce ağaç gece operasyonuyla kesilmeye başlandı. Bu çalışmanın hangi proje esas alınarak yapıldığı, ihale koşulları ve gerçek esas projenin yatağan halkı ve tüm Muğla kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise “İnönü bulvarı üzerinde şu anda kesildiği öne sürülen ağaçlar bundan 48 yıl önce belediye başkanlığı görevini yapan amcam Doktor Ünal Toksöz tarafından dikilmiştir, ne yazık ki gelinen süreçte İnönü bulvarı üzerinde bulunan ağaçlar Muğla Büyükşehir Belediyesinin su saatlerine abone olunmadığı gerekçesiyle suların kesilmesi nedeniyle Yatağan Belediyesi tarafından da sulanamadığı için maalesef ki bir çoğu kurumuştur. Şu anda yapılmakta olan çalışmada kurumuş ve tekrar yeşermesi mümkün olmayan ağaçlar maalesef kesilmekte, diğer ağaçlar ise farklı bölgelerde yaşatılmaya çalışılmaktadır.” dedi. 

“ÇALIŞMALARIMIZ MAALESEF BELLİ BİR KESİMDE RAHATSIZLIK YARATMIŞTIR”

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz açıklamasına şu şekilde devam etti;

“İlçemizin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen Yatağan Geçiş Projesi İnönü Bulvarında Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan çalışmalar maalesef belli bir kesimde rahatsızlık yaratmıştır. Oysaki göreve geldiğimiz günden bu yana yeşile verdiğimiz değer ve katkı ortadadır.”

“O AĞAÇLAR 48 YIL ÖNCE AMCAM DOKTOR ÜNAL TOKSÖZ TARAFINDAN DİKİLMİŞTİR”

Belediye Başkanı Toksöz, Yatağan halkının en doğal hakkı olan bilgi edinme hakkını sağlayabilmek adına proje başlangıcından önce düzenlenen ve ilçedeki tüm siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcilerinin davet edildiği belirterek; “Bilgilendirme toplantısına ne yazık ki söz konusu açıklamaları yapan siyasi partinin ilçe başkanı katılmamıştır. İnönü Bulvarı üzerinde şu anda kesildiği öne sürülen ağaçlar bundan 48 yıl önce belediye başkanlığı görevini yapan amcam Doktor Ünal Toksöz tarafından dikilmiştir, ne yazık ki gelinen süreçte İnönü bulvarı üzerinde bulunan ağaçlar Muğla Büyükşehir Belediyesinin su saatlerine abone olunmadığı gerekçesiyle suların kesilmesi nedeniyle Yatağan Belediyesi tarafından da sulanamadığı için maalesef ki bir çoğu kurumuştur. Şu anda yapılmakta olan çalışmada kurumuş ve tekrar yeşermesi mümkün olmayan ağaçlar maalesef kesilmekte, diğer ağaçlar ise farklı bölgelerde yaşatılmaya çalışılmaktadır.  Hal böyle iken Yatağan için yapılan böylesine önemli bir hizmette destek olunması gerekirken daha düne kadar "bulvarı yapamayacak" diyenler bugün maalesef türlü bahanelerle ağaçların kesildiğini, kamuoyuna hiçbir bilgi verilmediğini öne sürerek halkımızı yanıltmaya çalışmaktadırlar, oysaki halkımız çok iyi biliyor ki, söz konusu kişiler son seçimlerde uğradıkları büyük hezimetin kıskançlığı ile karalama kampanyası yapmaya çalışmaktadırlar.

Tüm bu bilgilendirmeleri saygıdeğer Yatağan halkının takdirine sunuyor, tüm hemşerilerimize yapmış olduğumuz ve yapacağımız tüm hizmetlerde vermiş oldukları destekten dolayı sevgi ve şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

YATAĞAN GEÇİŞ PROJESİ'NDE 'AĞAÇ' TARTIŞMASI

Bakmadan Geçme