Yatağan Belediyesi'nden Kaza İle İlgili Açıklama Geldi

Yatağan İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde İnönü Bulvarı'nda araba çarpması sonucu 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Merve Arık'ın ağır yaralanmasına neden olan kazayla ilgili Yatağan Belediyesi'nden açıklama geldi. Açıklama da, 'Bu tatsız olayın ardından sosyal medya üzerinden maalesef gerçeği yansıtmayan ve Yatağan Belediyesi ile Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz'ü zan altında bırakmaya yönelik hakarete varan paylaşımları üzülerek görmekteyiz' denildi.

  • 1296
Yatağan Belediyesi'nden Kaza İle İlgili Açıklama Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yatağan İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde İnönü Bulvarı’nda araba çarpması sonucu 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Merve Arık’ın ağır yaralanmasına neden olan kazayla ilgili Yatağan Belediyesi’nden açıklama geldi.
“ACIYI FIRSATA ÇEVİRME GİRİŞİMİ”
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk (İnönü) Bulvarı’nda üst yapı çalışmaları gerçekleştirilmiş, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte karayolu, iki istikamette de araç trafiğine açılmıştır. Bulvardaki kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmalarının sürdüğü sırada kanalizasyon şebekesinin patlaması sonucunda asfaltın bazı bölümlerinde çökmeler meydana gelmiş, bunun üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 Eylül Çarşamba günü ikinci kat asfalt dökülmesi için çalışma başlatılmıştır.
Yatağan Belediyesi olarak çalışmalar başlamadan önce 7 Eylül Salı günü gerek cadde ve sokaklardaki anons sistemi, gerek Mobil Yerel Anons Uygulaması gerekse sosyal medya hesapları üzerinden ikazlarda bulunularak uyarılar yapılmıştır. Karayolları ekipleri tarafından, bulvarda karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçebilmeleri için her 300 metrede bir sinyalizasyonlu yaya geçitleri oluşturulmuştur. Yaya geçişlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yaya geçitlerinin bulunmadığı yerlerde, karşıdan karşıya geçişleri engellemek için refüje metal korkuluklar yerleştirilmiştir. 
Fakat bilinçsiz ve art niyetli kişi veya kişilerce, Otogar mevkisindeki sinyalizasyonlu yaya geçidinin 50 metre ilerisindeki metal korkuluklardan bazıları sökülmüş, bunun üzerine de 8 Eylül Çarşamba günü kırsalda oturması nedeniyle bölgeyi bilmeyen ve kalabalığın da sökülen korkuluğun bulunduğu yerden geçmesi üzerine bir kızımızın maalesef yaralanmasıyla sonuçlanan, istenmeyen bir kaza meydana gelmiştir. Bu metal korkulukları, Karayollarından habersiz bir şekilde söken ve kazanın yaşanmasına sebebiyet veren kişi veya kişilerin tespitine yönelik soruşturma kolluk kuvvetlerince başlatılmış olup, bu kişilerin kim olduğu konusunda bilgi ve görgü şahidi olan duyarlı vatandaşlarımızın ilgililere bilgi vermeleri, aksi halde bu sorumluluğa en azından vicdanen ortak olacakları bilinmelidir.
Kaza sonrasında, Yatağan Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz, yaralının Yatağan Devlet Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ege Üniversitesi Hastanesi süreçlerinde, aileyle sürekli iletişim halinde olmuş, kızımızın tedavi sürecini bire bir yakından takip etmiş ve takip etmeye devam etmektedir. Bu tatsız olayın ardından sosyal medya üzerinden maalesef gerçeği yansıtmayan ve Yatağan Belediyesi ile Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ü zan altında bırakmaya yönelik hakarete varan paylaşımlarda bulunularak, “Acıyı fırsata çevirme” girişiminde bulunulduğunu üzülerek görmekteyiz.

Takip ettiğimizde, siyasilerin de maalesef buna alet olduğu, aileyle bir kez bile görüşme yapmadan, yaralı kızımızın halini sormaya bile tenezzül etmeden, oturdukları yerden ahkamlar keserek, Yatağan’a yapılan hizmeti, hazmedememişliğin belirtilerini göstermektedirler.
Şunu belirtmeliyiz ki, bulvar çalışması yapılmaya başlanmadan önceki son 25 yıllık süreçte, bulvarda 60’ın üzerinde ölümlü trafik kazası meydana gelmiş, birçok hemşerimizin evine ateş düşmüştür. Bugün felaket tellallığı yapanların, geçmişteki bu tatsız olaylarda sessiz kaldıkları kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Hatırlanacağı üzere, Bodrum ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Barış Akarsu’nun ölümünün ardından kimsenin haklı olarak Bodrum Belediyesi’ni suçlamadığı gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı’nda sadece peyzaj ve aydınlatma işinden sorumlu olan Yatağan Belediyesi’ni suçlamak, samimiyetsizliğin bir göstergesidir.
Bu düşüncelerle, halen Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimiz iletir, Allah’tan acil şifalar dileriz.”
 

Bakmadan Geçme