Yasaklı Bayram İçin Tedbirler Hazır

Pandemi nedeniyle ülkemizde sokağa çıkma kısıtlaması altında ilk kez Ramazan Bayramı idrak edilecek. Fethiye Kaymakamlığı, hem Ramazan Bayramı'nın huzurlu ve sağlıklı geçirilebilmesi için yoğun tedbirler alırken sokağa çıkma kısıtlaması için de tüm önlemleri aldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner 'Tüm halkın mübarek Ramazan Bayramını kutlayıp bu bayramda pandeminin yayılmaması için evlerimizden çıkmayalım' ifadelerini kullandı.

  • 932
Yasaklı Bayram İçin Tedbirler Hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Emniyet, jandarma ve belediye olarak sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirebilmek için tüm önlemlerimizi aldık. Sokağa çıkma kısıtlaması için de tedbirler alındı. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uymalarını istiyoruz” dedi. Şahiner “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemi nedeniyle alınan tedbirler devam ediyordu. Bu ülkemiz genelinde sokağa çıkma yasağı hasabiyle biz de daha önceki tecrübelerimizle beraber gerekli toplantılarımızı yaptık. Arkadaşlarımızda görevlendirmeler yaptık. Fırıncılarla ilgili düzenlemeler yaptık. Petrol istasyonlarımızla ilgili 4 gün boyunca hizmet verecek olanları kura çekerek belirledik. Emniyetimiz, jandarmamız, diğer kurum ve kuruluşlarımız, kaymakamlıktaki arkadaşlarımız, sosyal vefa destek gruplarımızla beraber bayramı en iyi şekilde geçirmek, vatandaşlarımıza yardımcı olmak, ilçemize teşrif eden misafirlerimizi bayramda en iyi şekilde ağırlamak için tedbirlerimizi aldık. Bu vesileyle tüm Fethiyeli hemşerilerimize, dışardan tatil için gelmiş olanlar olmak üzere bayramlarını da canı gönülden kutluyoruz. İnşallah Kurban Bayramı’na doğru, diğer bayramlarda çok daha rahat bir hastalık riski olmadan geçirmeyi diliyoruz” dedi.

SİSTEM ÜZERİNDEN ONAYLANIYOR

“65 yaş üzeri vatandaşların seyahat izin belgesi müracaatları alınmaya devam ediyor” diyen Kaymakam Şahiner “65 yaş üzeri ile ilgili zaten diğer normal seyahat izin belgesi alan vatandaşlarımızı da müracaata alıyoruz. Arkadaşlarımız durumunu inceliyorlar ve sistem üzerinde onaylıyorlar. Cep telefonlarına mesaj gidiyordu. 65 yaş üzeri ile ilgili devletimize müracaat ettiği anda, şartı tuttuğu anda direk bize onaya gelmiyor zaten. Direkmen sistem üzerinden onaylanıyor, uygun görülüyor. Zaten bir ay şartı var. Dolayısıyla İç İşleri Bakanlığımızın da açıkladığı genelgeye göre ilçemizde de bu şekilde devam ediyor. Bununla ilgili her hangi bir sıkıntımız yok. Tabi ki bizim herkese tavsiyemiz olabildiğince maske dahil olmak üzere, fiziksel mesafeye dikkat etmek üzere tedbirleri elden bırakmıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme