Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor

Seydikemer'de yaşayan ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Kur´an-ı Kerim okumayı öğrenmek üzere gittiği kurstaki öğrencilere resim yapmayı ve hat sanatını öğretiyor. 50 yıllık tecrübesini kursa katılan öğrencilere aktaran Başarır, öğrettikçe yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi.

  • 2217
Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Likya tarihinin resim ve heykele dönüştürülmesinde önemli isimlerden biri olan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Seydikemer’de Kur’an’ı Kerim öğrenmek için gittiği kurstaki öğrencilere hat sanatı öğretiyor. 
Ali Rıza Başarır, çalışmalarıyla çok sayıda resim ve heykel sergisi açtı ve bu sergilerle Seydikemer ve Fethiye’nin ismini tanıttı. 68 yaşındaki Başarır, 1 yıl önce de hayatında hep eksikliğini hissettiğini belirttiği Kur´an-ı Kerim´i öğrenmeye karar verdi. Seydikemer Merkez Erkek Kur´an Kursu´nda ders almaya başlayan Başarır´a, yatılı hafızlık öğrencileri de destek oldu. Başarır da hat sanatıyla öğrencilere katkı sağlamak istedi. Kur´an-ı Kerim´i okumayı öğrenen ressam, haftanın 3 günü öğrencilere yarım asırlık bilgilerini aktarıyor ve hat sanatı öğretiyor.
Ali Rıza Başarır, ilerleyen yaşına rağmen Kur´an-ı Kerim okumanın huzurunu, bilgilerini öğrencilere aktarmanın mutluluğunu yaşıyor. Başarır ve öğrencilerin kurs binasının koridoruna yaptıkları resimler de görenlerin beğenisini topluyor.
Ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başarır, “15 öğrencimiz var. Çocuklar harfleri ve Kur’an’ı çok iyi biliyorlar. Ben bunları süslü şekilde hat sanatına uygun şekilde öğretiyorum. 2 buçuk aydır çalışıyoruz. Güzel gidiyor. Bu esnada ben de bunlardan Kur’an’ı Kerim öğreniyorum. Güzel bir fırsat. Zamanımız boşuna geçmesin diye onlar bana ben onlara bir şeyler öğretiyoruz. Burada yeni bir cami yapılıyor. Buradaki birkaç arkadaşla o caminin hat işlerini yapmak istiyoruz. İnşallah olumlu olur da hayırlı bir işe el atmış oluruz” ifadelerini kullandı.
Resim, heykel, hat sanatında 50 yıllık tecrübesini kursa katılan öğrencilere aktardığını dile getiren Başarır, “Bundan önce Muğla, Bodrum’da, Saklıkent’te sergilerim oldu. O sergilerde resimlerim vardı. Burada yaptığımız çalışmaları Allah nasip ederse İlçe Müftümüzün öncülüğünde hat sergisi olarak sergilemek istiyoruz. Seydikemer’de hat sanatını yapabilecek 10 öğrencimiz var. Camiyi de inşallah 2 ayda bitiririz” dedi.
Seydikemer Merkez Erkek Kur´an Kursu yöneticisi Muzaffer Karadeniz, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın 7’den 70’e Kur’an’ı Kerim öğrenme projesi var. Ali Rıza Başarır’da bu projeye katıldı ve şu anda ilerlemiş yaşına rağmen Kur’an’ı Kerim öğrenmeye ve okumaya başladı. Kendisinde bu cevher görülünce İlçe Müftümüz Orhan Turan gerekli tedariki sağladıktan sonra bir sınıf açmamı söyledi.  Burada bir sınıf oluşturduk. Gönüllü arkadaşlarımızı seçtik. Aynı zamanda bu arkadaşlarımız hafızlık yapıyor. 36 öğrencimiz var ama kendileri özellikle isteyerek kursa geldiler. Özellikle severek yapan öğrencileri seçtik ki başarılı olsun. Futbol, voleybol gibi aktivitelerimiz var ama farklı bir etkinlik istiyorduk. Sağ olsun Ali Rıza Ağabey bu konuda imdadımıza yetişti. Ve gerçekten harika sonuçlar meydana çıkmaya başladı. Ali Başarır kendi mesleğini geleceğe aktarmada bizlere sağlamış oldu” diye konuştu.

Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor
Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor
Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor
Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor
Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor

Bakmadan Geçme