'Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi'

Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 'Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi' konulu konferansta konuşan Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, 'Yapay Zeka Bilim alanı esasında çok interdisipliner bir bilim alanı. Matematik, Biyoloji, Felsefe, Psikoloji, Bilgisayar ve Tıp gibi her alanla örtüşüyor' ifadelerini kullandı.

  • 1920
'Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Daha sonra Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Vildan Alp’in açılış konuşmasının ardından; Doç. Dr. Eyüp Akçetin’in moderatörlüğünde Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa,“Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi” konulu sunumunu yaptı. Karaboğa, “Yapay Zeka Optimizasyon Teknikleri” isimli kitabın yazarı… Akademik çevrelerce “Bilim Oscarları” olarak adlandırılan Türkiye’den 10 akademisyenin girdiği “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2017” listesinde yer aldı. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Derviş Karaboğa, ArtificalBeeColony (Yapay Arı Kolonisi) isimli algoritma çalışmasıyla yapay zeka konusunda ileride olan devletlerin bilim insanlarına da örnek oldu.

Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Derviş Karaboğa konferansta Yapay Zeka nedir? Avantajları nelerdir? Neden bu kadar önemli? Yapay Zekanın alt alanları ve Yapay Arı Kolonisi hakkında bilgiler verdi. Yoğun ilgi gören programda konuşan Prof. Dr. Karaboğa, son günlerde yapay zekanın gündemde olduğunu hatırlatarak, “Yapay Zeka Bilim alanı esasında çok interdisipliner bir bilim alanı. Matematik, Biyoloji, Felsefe, Psikoloji, Bilgisayar ve Tıp gibi her alanla örtüşüyor. Yapay Zeka, canlılarda bulunan algılama, öğrenme, düşünme, sorun çözme, iletişim kurma, çıkarım yapma ve karar verme gibi bilişsel fonksiyonları ve otonom davranışları sergilemesi beklenen yapay bir sistemin araştırılması ve dizaynı üzerine çalışan bir bilim dalıdır” dedi.

'Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi'
'Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi'
'Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi'
'Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi'

Bakmadan Geçme