• Haberler
  • Bilim Teknoloji
  • Yapay Zeka Dolandırıcılarına Dikkat: Ünlü İsimlerin Kullanıldığı Sahte Videolarla Kandırıyorlar

Yapay Zeka Dolandırıcılarına Dikkat: Ünlü İsimlerin Kullanıldığı Sahte Videolarla Kandırıyorlar

Dolandırıcılıkta sınır tanımayanlar, yatırım vaadiyle hazırladıkları yapay zeka videoları ile vatandaşları kandırıyor. Dolandırıcılar, videolar inandırıcı olsun diye ünlü isimlerin ve güvenilir haber sitelerinin videolarını kullanıyorlar.

  • 291

Dolandırıcılar, sosyal medya üzerinden geliştirdikleri yapay zeka programları ile vatandaşları yatırım vaadi ile kandırıyor.  Özelikle sosyal medyada hesaplarında yapay zeka ile oluşturdukları videoları kullanan dolandırıcılar, içeriklerin inandırıcı olması için bir çok siyasetçi, şarkıcı, iş adamı ve sanatçının videolarını ve fotoğraflarını kullanıyorlar.

Son sistem Teknolojiden yararlanılarak oluşturulan sahte içerikler, insanların yüz ifadelerini ve ses tonlarını gerçekçi bir şekilde taklit edebildiği için kötü niyetli kişiler tarafından kullanılma potansiyeline sahip. Yapay zeka destekli reklamlarda ünlülerin videoları v fotoğrafları montajlanarak bazı şirketlere yatırım çağrısı yapan sanal dolandırıcılar, günde 4 ila 20 bin lira arasında kazanç vaadi ile insanlara tuzak kurarak sahte WhatsApp hesapları üzerinden dolandırıcılık gerçekleştiriyorlar.

Bu tip yatırım aracı göstererek kolay para kazanma vaadi ile insanların kanmaması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, vatandaşların dikkatli olmalarını belirterek, hiçbir büyük dev firma bu tip yatırım aracı yapmayacağını paralarını bu yerlere kaptırmamaları konusunda uyarıyor.
 

Bakmadan Geçme