Yakut Akademi aşçı yetiştiriyor

Fethiye'de aşçılık konusunda verdiği eğitimlerle adından söz ettiren Yakut Akademi yetiştirdiği aşçılar ile bölge turizmine de katkı sağlamaya devam ediyor.

  • 2179
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yakut Akademi aşçı yetiştiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2011 yılından bu yana verdiği özel kurslarla Fethiye’de meslek edindirme konusunda katkı sağlayan Yakut Akademi aşçılık konusunda da verdiği eğitimler sayesinde bölge istihdamına yetişmiş personel konusunda öncülük ediyor.
Verdiği kaliteli eğitimler sayesinde kalifiye aşçılar yetiştiren Yakut Akademi Eğitmen Şefi Ensar İzdemen “3 yıldır Yakut Mutfak Akademi’de eğitmen şef olarak çalışmaktayım. Onun öncesinde de 13 yıllık mesleki geçmişim var. Aşçılık diğer camialara göre çok geniş kapsamlı bir meslek türü. Atıyorum bir öğretmenlik gibi yanlış anlamayın öğretmenliği ezdiğimden değil, 8-9 tane konuya bağlı olan bir meslek değil. Uçsuz bucaksız bir evren düşünün. Her gün aşçılık mesleğinde yeni bir yemek, yeni bir tatlı, yeni bir garnitür ortaya çıkmakta. Bununla ilgili biz de kendi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uluslararası yemeklerle kendi yemeklerimizi birleştirip, yeni yemekler, yeni soslar, yeni garnitürler elde etmeye çalışıyoruz. Bunun gibi aşçılık mesleği ucu bucağı gözükmeyen bir meslek” dedi. Haber
“BİZ İŞ GARANTİLİ KURS VERİYORUZ”
Birebir uygulamalı yemekler yaparak çalıştıklarını ifade eden Ensar İzdemen “Öncelikle ben uyguluyorum. Daha sonrasında arkadaşlar kendileri yapıyor. Kendilerinden de bir şeyler katmak isterlerse baharat, sos vb. ekleyebiliyorlar. Biz iş garantili kurs veriyoruz. 4 aylık bir eğitim süreçleri oluyor. Ondan sonra da biz ortaklaşa çalıştığımız işletmelerle, otellerle 4 ayda staj imkanı sunuyoruz. Onun dışında da yat sektörüne de atıldık. Yat mutfağı eğitimi de veriyoruz. Mesleksiz çıkmıyorlar buradan. Buradan mezun oldukları zaman işleri hazır oluyor. Sertifika ellerinde olduğu zaman daha kolay iş buluyorlar. Tabi ki günümüzde sertifikasız bir elektrikçi bile olamıyorsunuz artık. Bizim verdiğimiz belgede 4. seviye ustalık aşçılık belgesine denk oluyor” diye konuştu. 
“AŞÇILIK SEKTÖRÜNDE BAYANLAR BİRAZ GERİDE KALIYOR”
Bayan öğrencilerden de çok  talep gördüklerini belirten Ensar İzdemen “Ama aşçılık sektöründe bayanlar biraz geride kalıyor. Bu da çok yanlış bir bakış açısı. Bizim diğer gruplarımızda bayan öğrencilerimiz de var. Onları da kursları bittikten sonra çok güzel yerlerde çalışmalarına imkan sağlıyoruz” dedi.Haber
“KENDİMİ GELİŞTİRİP RESTORAN VEYA OTELLERDE ÇALIŞMAYI PLANLIYORUM”
Yakut Akademi’de aşçılık eğitimi aldığını ifade eden  Tamer Aşkın “Göcek’ten geliyorum. Aşçılık eğitimini uzun zamandır istiyordum. Yakut Akademi’yi bulduktan sonra buraya gelme kararı aldım. Kendimi geliştirip restoran veya otellerde çalışmayı planlıyorum” dedi. 
“YAZILIMCILIKTAN AŞÇILIĞA”
Normalde yazılımcı olduğunu söyleyen Emre Yüksel “5 senedir Fethiye’deyim. Neden aşçılığı seçtim? Fethiye’ye geldiğimden beri turizm sektöründeydim. Aşçılığa ilgim vardı hep. Kendi yerimi açmayı düşünüyorum. Onunla ilgili bir adım atmak istedim” dedi.
“MESLEĞİMİ AŞÇILIK YÖNÜNDE SÜRDÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”
Denizcilik sektöründe aşçı olarak devam etme kararı aldığını belirterek Yakut  Akademi’de aşçılık eğitimlerine devam eden Tugay Bekküre “Ben denizcilik sektöründe çalışıyorum. Daha önce güvertedeydim. Ama aşçı olarak devam etmeye karar verdim. Bu yönde eğitim alarak mesleğimi aşçılık yönünde sürdürmeyi düşünüyorum” dedi. 
Aşçılık eğitimi alan bir başka kursiyer  Can Sönmez ise “Benim için insanların tat duygusu yönünden tatmin etmek her zaman zevkli oldu. Teşekkürler” diye konuştu. Haber

Bakmadan Geçme