Vicdansızlığın bu kadarına pes artık!

Muğla'da meydana gelen hayvan cinayeti vicdansızlığın bu kadarına pes artık dedirtti. Bir çoban köpeği, sahibi tarafından hunharca katledildi. Köpeğin öldürülme sebebi ise vicdanları sızlattı. Köpeğin, fazla ekmek yediği gerekçesiyle silahla vurularak öldürüldüğü iddia edildi. İddialar üzerine köpeğe otopsi yapıldı. Otopsi sonucunda ise vahşet ortaya çıktı. 

  • 1276
Vicdansızlığın bu kadarına pes artık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korkunç olay Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Çiftlik Mahallesi’nde meydana geldi. Keçi besiciliği yapan 66 yaşındaki Kemal Dural, dağlarda otlayan keçilerini yabani hayvanlardan korumak için bir çoban köpeği satın aldı.Dural, bir süre sonra keçilerini sattı ve köpeği bir süre daha beslemeye devam etti.Cani adam, bir süre sonra köpeği beslemekten sıkıldı. 9 Ocak Cumartesi günü gözünü bile kırpmadan,fazla ekmek yediği gerekçesiyle köpeğini çift sabanına bağladı ve av tüfeğiyle vurarak öldürdü. 
CANİ’DEN, DAMADI ŞİKÂYETÇİ OLDU
Vicdansızlığı gören Dural’ın damadı İsmail Kaplan (40), durumu jandarma ekiplerine bildirerek, kayınpederinden şikâyetçi oldu. Damat Kaplan, kayınpederinin köpeği, günde 5 ekmek yediği için öldürdüğünü öne sürdü.
Kaplan, kayınpederinin kendisine, ‘Günde 5 ekmek veriyorum’ dediğini iddia ederek, “Köpeği daha öncede öldürmeye çalıştı. Başaramayınca çift sabanına bağladı ve iki el ateş ederek öldürdü. Köpeğin oradan alınarak atıldığını canlı canlı gördüm. Bayır Jandarma Komutanlığına şikâyette bulundum.” dedi.  
VAHŞET OTOPSİDEN ÇIKTI
Kayınpederinin av tüfeğiyle bir el kurşun, bir el de saçma ateşlediğini öne süren Kaplan, köpeğin silahla vurularak öldürüldüğü belgelemek için şehir merkezinden veteriner hekim çağırdığını ve otopsi raporu aldığını söyledi.Veteriner Hekim Yusuf Kayacık da otopsi yaptığı köpeğin ölüm nedeninin birden fazla ateşli silah yaralanması olduğunu söyledi.
“BUNUN ADI CİNAYET”
Çoban köpeğine otopsi yapan ve köpeğin hunharca katledildiğini belirten Veteriner Hekim Yusuf Kayacık, “Birden fazla ateşli silah yarası ile hunharca katledilen bir çoban köpeğine otopsi yaptım ve bir kez daha kanaat getirdim ki, biz, insanoğlu, yeryüzünün en tehlikeli canlısıyız. Neyse ki, bu cinayete tanık olan hayvan sever bir aile davacı oldu da, bu caninin yaptığı yanına kar kalmayacak.” diye konuştu.
CANİYE SADECE PARA CEZASI UYGULANACAK
Jandarma ekiplerinin konu hakkında tuttuğu tutanağı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne gönderdiği ve şahsa idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.
 

Vicdansızlığın bu kadarına pes artık!

Bakmadan Geçme