VELİLER VE ÖĞRENCİLER AYNI ANDA KİTAP OKUDULAR

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri velileri ile birlikte kitap okudular. Sınıfı öğretmeni Hatice Karakan, Sınıf Öğretmeni Demet Kılınç ve Rehber Öğretmen Gökhan Doğan tarafından hazırlanan  'Öğretmen, Öğrenci, Veli Kitaplar Buluşturdu Bizleri' kapsamında sınıfta öğrenciler ve veliler aynı anda kitap okudular.  Hazırlanan proje kapsamında kitap okuma etkinliğine katılan öğrenci velilerine Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından katılım belgeleri törenle verildi.

  • 3272
VELİLER VE ÖĞRENCİLER AYNI ANDA KİTAP OKUDULAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okul öğretmenleri tarafından hayata geçirilen proje ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Zahit Engin "Okul rehberlik hizmetlerince velilerimiz için hazırlamış olduğumuz veli karnesinde velilerimizden beklenen davranışları belirterek kendilerini değerlendirmelerini istedik. En dikkat çekici olan velilerimizin kendileri için verdikleri en düşük puanlama “Kitap okuyarak çocuklarına örnek olma.” davranışıydı.

 

Bu alanda yapılacak bir çalışmayla velilerimizin hem çocuklara örnek olmaları hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlaması düşünülerek bu çalışmayı planladık. Çocuklar anne-babalarının nasihatlerinden çok davranışlarını model aldıkları için veli katılımlı bu projeyi hayata geçirdik" dedi.

"Okulumuzun 2/B sınıfından gönüllü 40 velimizle projemizi uygulamaya başladık" diyen proje sorumlusu öğretmenler Hatice Karakan, Sınıf Öğretmeni Demet Kılınç ve Rehber Öğretmen Gökhan Doğan yaptıkları ortak açıklamada "Velilerimiz çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili rehberlik servisimizce önerilen ‘Okul Evde Başlar’ isimli kitabı haftada bir gün okulumuzda sınıfta çocuklarıyla birlikte okudular. Çocuklarımızda kendi hikâye kitaplarını okuyarak bu projemize katıldılar. Her aile evlerinde çocuklarıyla birlikte okuma saatleri düzenleyerek kitaplarını okudular.  Okudukları kitaptan velilerimize ve öğrencilerimize değerlendirme yaptık. Projemize velilerimiz yoğun ilgi göstererek çocuklarının gelişimine katkı sağladılar" dediler.

 

Bakmadan Geçme