Vatandaşların çöp ev isyanı 

Fethiye Yeni Mahalle 1318 Sokak'ta bulunan çöp ev, çevrede yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. M.Ç isimli şahsın evinin bahçesine ve çevresine yığdığı çöplerden dolayı birkaç kez yangın çıktığını kaydeden 52 yaşındaki Ramazan Akagündüz vali, kaymakam, belediye başkanı ve diğer yetkililerden yardım istedi. 

  • 1196
Vatandaşların çöp ev isyanı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye Yeni Mahalle 1318 Sokak’ta bulunan çöp ev, çevrede yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. M.Ç isimli şahsın evinin bahçesine ve çevresine yığdığı çöplerden dolayı birkaç kez yangın çıktığını kaydeden 52 yaşındaki Ramazan Akagündüz; vali, kaymakam, belediye başkanı ve diğer yetkililerden yardım istedi. 

Yeni Mahalle 1318 Sokak’ta yaşayanlar, yaşadıkları bölgede bulunan çöp evin temizlenmesini istiyor. M.Ç isimli kişinin topladığı çöpleri bahçeye ve çevreye yığdığını ileriye süren sokak sakinleri, gerekli yerlere başvurduklarını bildirdiler. Ramazan Akagündüz bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım isterken; imar planında yer alan yolun açılması ile çevredeki evlerinsu, kanalizasyon ve elektrik bağlantı hatlarının iyileştirilebileceğini ifade etti. 

10 YILDIR BU SORUNLA UĞRAŞIYORLAR
Yaklaşık 10 yıldır bu çöp ev sorunuyla uğraştıklarını belirten Ramazan Akagündüz, “10 yıldır komşumuz M.Ç topladığı çöpleri burada biriktiriyor. Tavuk besliyor. Çeşitli yerlere müracaat ettik fakat bir sonuç alamadık. Belediye başkanımızdan, kaymakamımızdan, valimizden buraların temizlenip; yaşanılır bir hale getirilmesini önemle rica ediyoruz. Buradaki pis ortamdan birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Ailem, komşularım ve çevredeki insanlar bu çöplerle bir arada yaşıyor. Hepimiz bu ortamdan rahatsızız” dedi. 

YOL SORUNUMUZ VAR 
Açıklamasını sürdüren Akagündüz, “Öte yandan sokağımızın yol sorunu vardır. İmar planında yer alan yolun uygulanarak, bunun açılmasını da yetkililerimizden istiyoruz. Bizler evimize kanalizasyon, su isale ve elektrik hattını düzenli bir şekilde getiremiyorum. Gerekli yerlere müracaatımız yapıldı. Bunun için yolun açılması gerektiğini söylediler” şeklinde ifadeler kullandı. 

BU PİSLİĞİN KALKMASINI İSTİYORUZ
Kalp hastası ve kanser olduğu öğrenilen 55 yaşındaki Gülseren İşli, “Kalp hastası ayrıca kanserim. Evimizin etrafındaki bu pisliğin kalkmasını istiyoruz. Hem mikrop üretiyor hem de yaz mevsiminde yılanlar çıkıyor. Yetkililerden bu derdimize bir çare bulmalarını talep ediyorum” diye konuştu. 


 

Bakmadan Geçme