VATANDAŞLAR, POLİSE GİDİP GÖRDÜKLERİNİ ANLATTILAR

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde önceki gün akşam saatlerinde geldiği balık halinde icra-i rezalet çıkaran Denizlispor Başkanı Ali Çetin ve beraberindekiler hakkında gerekli soruşturmalar devam ederken, Balık Halinde olayı görenler polise bir bir gidip neler gördükleri hakkında ifade vermeye devam ediyor. Biri komiser 6 polisin başkan Ali Çetin ve yakınlarından şikayetçi olduğu olayda, Başkan Ali Çetin'in de bazı polisler ve iki ayrı kişiden şikayetçi olduğu öğrenildi. Başkan Ali Çetin'in alkollü olduğuna dair raporun da yer aldığı öğrenilirken, Balık Hali içerisinde restoran yetkililerinin rezervasyonu olmamasına rağmen ''36 nolu'' masayı tahsis ettiği, yakınlarının oturduğu kendisinin de tuvalete giderken ve sonrasında agresif halleri üzerine kibarca nezaket içerisinde Balık Hali dışına çıkartıldığı görüntüleri de ortaya çıktı.

  • 4464
VATANDAŞLAR, POLİSE GİDİP GÖRDÜKLERİNİ ANLATTILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddialara göre; Denizlispor BaşkanıAli Çetin, ailesi ve yakınlarıyla Fethiye balık halindeki bir restorana giderek, rezervasyon yaptırdığını ileri sürdü. Restoran şefi elindeki rezervasyon listesinde isim göremedi. Buna rağmen bir başka rezervasyonlu masayı Ali Çetin ve yakınları için tahsis etti. '36 nolu' masaya Ali Çetin'in yakınları otururken, Çetin üzeri çıplak olduğu için eşi bir tişört verip giydi. Daha sonra lavabo sorup, gösterilen yere doğru yürürken, agresif hareketlerle bağırıp çağırmaya başladı. Zaten iç içe masalarda olan diğer müşteriler tedirgin oldu. Lavabodan çıkan Çetin, ailesinin olduğu yere doğru giderken, yine hakaretleri sürdürdü. Bunun üzerine restoran yetkilisi ve garsonlar yanına gelip sakin bir şekilde uyardılar. Ancak Çetin, uyarıları dinlemeyince bu kez restoran ilgilileri balık hali dışına doğru çekip, sakinleştirmeye çalıştı. Yakınları da Çetin'i takip etmeyi sürdürdü. Çevredeki işyeri kameraları içerideki yaşanan bu anları saniye saniye kaydederken, Çetin restoran ilgilileri ve garsonlara yüksek sesle bağırıp, ittirmeye başlayınca vatandaşlar da Çetin'in üzerine yürüdü. Bazı vatandaşlar Çetin ve karşısındakileri sakinleştirmeye çalışırken, tesadüfen gelen iki trafik polisine de hakaretler yağdıran Çetin, biber gazı sıkılarak durdurulabildi. Çetin, bunun üzerine görevli polis ekipleriyle de tartıştı. Polis otosuna bindirilen Çetin, sağlık raporu için Fethiye Devlet Hastanesine götürüldü. Çetin'in ardından hastaneye gelen yakınları da gerginlik yaşanmasına neden oldu. Sağlık raporunun ardından Çetin ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Çetinin restoran ve polislerden şikayetçi olduğu öğrenildi.Öte yandan arbedede kalan biri komiser 6 polisinde Çetin ve yakınlarından şikayetçi olduğu öğrenildi.
 

GÖRGÜ TANIKLARI EMNİYETTE ANLATTIKLARINI ANLATTI

Balık pazarında bir manavda çalışan 58 yaşındaki Selçuk Coşkun, Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Denizlispor Başkanı olduğunu daha sonra öğrendiği kişinin pazarda küfürler savurduğunu; polisin yakasını tutarak hakaretler yağdırdığını söyledi. Coşkun, “Balık hali içindeki olayları bilmiyorum, görmedim. İçeride küfürler etmiş, mekan görevlileri nezaketle dışarıya çıkarmış. Trafik ekiplerinden iki memur olayı görüp duruyor. Ben o esnada köşeden çıktım. Polis memurları olaya müdahale etmeye çalışırken, birinin yakasını tutup ‘Sen kimsin’ deyip çekmeye başladı. Polise ve Fethiye halkına küfür etti. Burası Fethiye, burada hiç kimse devletine, bayrağına ve sancağına laf söyletmez. Polise yapılan hareketten sonra burada film koptu. Vatandaş polisine sahip çıktı. Adama saldırdı. Bunlar küfre devam etti. Yanında avukat ve oğlu olduğunu sonradan öğrendiğimiz kişi polise ağıza alınmayacak küfürler yağdırdı. Buna rağmen polis ortalığı yatıştırmaya çalıştı. Kimseyi darp etmedi. Yardımcı ekipler geldiğinde mukavemete devam ettiler. Polis cebren götürmek zorunda kaldı. Daha sonra basında kendini mağdur göstermiş hiç de öyle olmadı. Biz Denizli’ye düşman değiliz. Denizlispor makamına yakışan hareket görmedik. Hepsinde alkol de vardı. Bir ay öncesi bu kişi yine buraya gelmişti. Alkollüydü ama insanları bu kadar rahatsız etmemişti. Balık pazarına efendice gelen efendice çıkıp gider. Ben gönüllü olarak gidip, burada gördüklerimi emniyette anlattım” dedi.

 

''KÜFRETTİKÇE AGRESİFLEŞTİ''
 

Bir balıkçıda tezgahtarlık yapan 48 yaşındaki Bülent Ezik ise “Ben tezgahımda müşteriler ile ilgilenirken, bir şahsın yüksek sesle agresif vaziyette konuştuğunu gördüm. ‘Ben istediğim masaya otururum’ şeklinde bir şeyler söylüyordu. Garson arkadaşlar da kibarca yer bulmaya çalışıyordu. Şahıs alkollüydü. Hatta benim müşterilerim korktu, tedirgin oldu. Kurumsal bir kulübün hatta Süper Lig takımının bir başkanının bu şekilde bağırıp çağırması müşterileri rahatsız etti. Mekan sahibi ve garsonlar bu kişiyi ikna etti ve güzelce dışarıya çıkardı. O küfretmeye devam ediyordu. Küfrettikçe agresifleşti. İnsanlar ve garsonlar tepki göstermeye başladı. Fethiye halkına küfürler yağdırınca inanın ben bile tepki gösterdim. Çünkü çoluğumuza çocuğumuza küfrediyordu. Sonra polisler gelmiş, polisin belindeki silahını almaya çalışmış. Polis de kendini korumak için biber gazı sıkmış” ifadelerini kullandı.


''POLİSE MUKAVEMETTE BULUNDULAR''

Olayın olduğu yerde esnaflık yapan 44 yaşındaki Çetin Karakuş ise “İşyerimdeydim gürültü üzerine dışarıya çıktım. Burada bir kalabalık oluştu. Denizlispor Başkanı olduğunu öğrendiğiniz kişi sürekli küfürler yağdırıyordu. Polis olaya müdahale etmeye çalışırken, polise mukavemet gösterdiler. Bunun üzerine polis biber gazı kullandı. Ardından bir arbede yaşandı. Denizlispor Başkanı’na yakışmayacak, hoş olmayan görüntüler meydana geldi. Burası turistik bir mekan… 25 yıldır burada esnafım ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Fethiye halkına yönelik edilen küfürlerden insanlar tahrik oldu. Buraya gelen ekiplere ben ifademi verdim. Burada gördüklerimi anlattım. Polis burada olaya düzgün müdahale etti ama şahıslar polise aşırı direndiler ve tepki gösterdiler'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Fethiye Balık hali bugüne kadar politikacıları, Bakanları, ünlü sanatçıları hatta Kulüp Başkanlarını ağırladı ancak bugüne kadar hiç bir olay yaşanmadı.
 

Bakmadan Geçme