Vatandaş Yine Bildiğini Okudu !

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Perşembe günleri kurulan pazarda 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar alışveriş için sokağa çıkarken, diğer vatandaşların ise sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Virüse rağmen Perşembe Pazar alanında yoğun kalabalık oluştu.

  • 1499
Vatandaş Yine Bildiğini Okudu !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için ülke genelinde sıkı tedbirler alındı. Bu kapsamda semt pazarlarında tezgahtarlara maske ve eldiven takma zorunluluğu getirilirken, vatandaşın da meyve ve sebzeyi seçerek alması yasaklanırken sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği açıklanmıştı. Ancak tüm uyarı ve yaşanan ölümlere rağmen Perşembe pazarında yoğunluk yaşanıyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede; “Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınının Türkiye'de yayılmasını önlemek, vatandaşları sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla il, ilçe ve beldelerimizdeki mahalle/semt pazar yerlerinde tedbirler geliştirilerek uygulanılmasını istedi. Bu nedenle ilgi yazı kapsamında belirtilen talimatların eksiksiz uygulanmasının sağlanması, ayrıca ilave olarak pazar kurulacak günlerde pazar yerlerinin veya pazar kurulacak alanların (cadde/sokak/meydan vb.) belirtilen esaslar dahilinde faaliyetlerini yürütmesi sağlanacak.” İfadelerine yer verilmişti.
Ancak bazı vatandaşların kurulan semt pazarında koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirlere uymadığı görüldü.
 

Vatandaş Yine Bildiğini Okudu !
Vatandaş Yine Bildiğini Okudu !

Bakmadan Geçme