Vatandaş İsyanda

Mahalle ortasından geçen su kanalı, tedbirsizlik yüzünden ölüm saçıyor. Kanal kenarında bariyer veya herhangi bir korkuluğun bulunmaması yüzünden şimdiye kadar bir çok ölüm vakası yaşandı. En çok ölümle burun buruna gelenler ise çocuklar ve hayvanlar oluyor.

  • 2891
Vatandaş İsyanda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer’e bağlı Ortaköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, her sabah korku ve endişe içinde başlıyorlar güne. Eşen Çayı’ndan çevrilen ve Ören ile Ortaköy Mahallelerinin tam ortasından geçen 8 km.lik su kanalı, yörede yaşayan vatandaşların ve hayvanların hayatını tehdit ediyor. Kanal kenarında korkuluk olmaması yüzünden şimdiye kadar bir çok vatandaş hayatını kaybederken birçok hayvan da telef oldu. Çevrede yaşayan vatandaşlar, her gün korkuyla yaşadıklarını ifade ederken sadece okul önündeki kanal kenarına korkuluk yaptıklarını ama kanalın diğer uzun bir kısmının kenarlarında herhangi bir tedbir alınmadığını söylediler. Kanal boyunca da etrafta bir çok ev olduğunu ve buralarda yaşayan çocukların birçok kez ölümle burun buruna geldiğinden yakınan vatandaşlar, yetkililerden seslerini duymalarını istiyor.
Ortaköy Mahallesi Muhtar Azası Mustafa Opan da köylülerin yaşadığı tehlikenin boyutunu ifade ederek “Kanalımızın kenarında hiçbir güvenlik önlemi yok. Yıllar önce ölenlerimiz oldu, hayvanlarımız düşüyor. Artık biz bunları yaşamak istemiyoruz. Yetkililerden bu kanalın etrafına önlem almalarını istiyoruz” diye konuştu.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Seydikemer Ortaköy Mahalle Muhtarı Saadettin İlden ise kanal kenarının korkuluksuz olması yüzünden bir çok olay yaşandığını söyleyerek çok yakın bir zamanda yeni bir vakanın daha yaşandığını, 10 yaşındaki bir çocuğun bisikletiyle birlikte kanala düştüğünü ve tesadüfen başka bir gencin onu kurtardığını dile getirdi. Muhtar İlden, 2010 yılında kanal kenarına tedbir alınması için gerekli mercilere müracaat ettiğini belirterek “ o zamanlar ödenek yok denildi, yapılmadı. Geçen gün Devlet Su İşleri Muğla Genel Müdürü Mehmet İskender bey geldi. Kendisine durumu tekrar ilettim. Kanalların dörtte biri kadarının bariyerlerle çevrildiğini, bizim çok büyük kanal olup çevrilmediğini söyledim. Geçen devrelerde daha önceleri müracaat olmadığı için ‘bize ödenek geldi, biz başka yerlere yaptık. 2020 yılındaki ödenekten bir şey ayırabilirsek yapmaya çalışalım’ dedi. Beklentimiz, bir an evvel kanalımızın kenarına bariyerlerin yapılması” dedi.
 

Vatandaş İsyanda
Vatandaş İsyanda
Vatandaş İsyanda
Vatandaş İsyanda

Bakmadan Geçme