Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade-i ziyaretler kapsamında Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Muhtarlar Derneği, Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği, Fethiye Otelciler Birliği, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Tavlı ayrıca Eldirek Mahallesi'nde ikamet eden Şehit Özgür Gümüş'ün babası İsmail Gümüş'ü evinde ziyaret ederken Esenköy Sentetik Futbol Sahası ve Çamköy Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. 

  • 1388
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade-i ziyaretlerde bulunmak üzere Fethiye’ye geldi. Vali Orhan Tavlı ilk olarak Kaymakam Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret etti. Vali Tavlı daha sonra beraberinde Kaymakam Eyüp Fırat ile birlikte Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu. Başkan Karaca, Vali Orhan Tavlı’yı belediye binası önünde karşıladı. Vali Tavlı ve beraberindekiler zabıta personeline selam verdikten sonra Karaca’nın makamına geçtiler. Basın mensuplarının fotoğraf almasıyla birlikte Vali Tavlı, Karaca ile görüşmelerde bulundu. Vali Orhan Tavlı ardından Fethiye Muhtarlar Derneği’nde Başkan Niyazi Canözü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Muhtarların genel sorunlarını dinleyen Vali Tavlı daha sonra beraberinde Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikte Dispanser Caddesi’nden yürüyerek Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği’ne geçti. Dernek Başkanı Süleyman Şahin ve gaziler tarafından karşılanan Vali Orhan Tavlı genel sorunları dinledikten Fethiye Otelciler Birliği’ne ziyarette bulundu. FETOB Başkanı Bülent Uysal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Tavlı’ya bölge turizmi hakkında bilgiler aktarıldı. 

Vali Orhan Tavlı daha sonra Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ettikten sonra; Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanlığına geçti. DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Orhan Tavlı’ya, odanın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Başkan Şaban Arıkan tarafından deniz turizmi hakkında geniş bilgiler aktarılan Vali Orhan Tavlı; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkan Osman Çıralı ve yönetim kurulu tarafından karşılandı. Burada da Vali Orhan Tavlı’ya odanın faaliyetleri hakkında Başkan Osman Çıralı tarafından sunum yapıldı. Daha sonra TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu’na geçen Vali Orhan Tavlı’ya; Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal tarafından faaliyetleri hakkında bilgiler aktarıldı. İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan’ı da ziyaret eden Vali Orhan Tavlı’nın, Fethiye’ye Perşembe günü yine geleceği bildirildi.  

TURİZMCİLER AŞI TALEBİNDE BULUNDU
FETOB Başkanı Bülent Uysal, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vali Tavlı’ya Fethiye’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Uysal, “Sayın Valimize, Fethiye'yi anlattık. Bölgedeki sorunlardan bahsettik ve bizi ilgiyle dinledi. İnşallah anlattığımız konularda özellikle turizm ile ilgili sorunlarda bizlere yardımcı olacak. Buradaki en büyük sorun aşıya ulaşmak. Turizm bölgelerinin bir an önce aşılanmasını talep ettik. Eldeki imkanlar dahilinde turizm bölgelerine aşılama konusunda ağırlık verilmesi talebinde bulunduk. Tabi tüm dünya aşıya ulaşmakta sorun yaşıyor ancak ilk önce turizm bölgelerinden başlanmasını rica ediyoruz. Çünkü ilerleyen süreçte yaşayacağımız sorun şu olacak, Avrupa ülkelerinden ülkemize gelmek isteyen misafirler, aşılamanın tamamlanmasını isteyecekler bizden. Turizm bölgelerinde aşılanmayı tamamlayabilirsek en azından turizm sezonunu yakalayabiliriz diye düşünüyoruz” dedi. 

FETHİYE’NİN TEMEL SORUNLARINI İLETTİK 
Ziyaretler hakkında açıklamada bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Valimiz atandığı zaman kendisini ziyaret etmiştik. Bugün bizlere iade-i ziyarette bulundular. Bu vesile ile Fethiye’nin temel sorunlarıyla ilgili kendisine bilgiler sundum. İlgili bakanlıklar ile bu sorunların çözümü konusunda destek vereceğini söylediler. Antik Tiyatro ile ilgili de bir çalışma yapılacağını ifade etti. Amintas’da bir çalışma yapılması, Fethiye kalesinin restorasyonu ilgili düşüncelerimizi aktardık. Fethiye’ye kültürel anlamda gelen turistlerin rahatlıkla gezmelerini sağlayacak bir alan oluşturulması konusunda kendisine sunumlarımızı yaptık” ifadelerini kullandı. 

SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Karaca körfezin temizlenmesiyle ilgili konuyu da Vali Tavlı’ya aktardıklarını belirterek, “Körfez taramasından önce DSİ kanalları (Mut Deresi gibi) ile gelen alüvyonları engellemesinin önemli olduğunu ifade ettik. Bunlardan sonra körfezin temizlenmesiyle ilgili projeye geçilmesi gerekildiğini belirtik... Aynı zamanda tersanenin taşınmasıyla ilgili düşüncelerimizi söyledik. Kaçak inşaatla ilgili sadece Fethiye’de değil, Türkiye’de kaçak inşaatların sayısı arttı. Bakan beyin talimatıyla önümüzdeki günlerde yıkımlar başlayacak. Bunların önüne geçilmesi için 41 mahallede bütüncül bir imar planı talebinde bulunduk. Fethiye’nin en önemli 3 sorunu, bütüncül imar planı, körfezin temizlenmesi, tersanenin taşınmasıdır. Bu konularda kendilerine bilgiler aktardık. Fethiye’nin bu temel sorunlarını Fethiye Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıklarımız ile hep birlikte çözeriz” şeklinde konuştu. 

 

Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu
Vali Tavlı Fethiye'de ziyaretlerde bulundu

Bakmadan Geçme