• Haberler
  • Güncel
  • Vali Akbıyık'tan '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı

Vali Akbıyık'tan '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 295
Vali Akbıyık'tan '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Muğla Valisi Dr. İdris AKbıyık, 'Devletimiz ve milletimizin istiklâl ve istikbâlini yok etmeye teşebbüs eden darbe girişiminin; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, Devlet büyüklerimizin dirayeti ve halkımızın feraseti ile bertaraf edilişinin sekizinci yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın kıvancını yaşıyoruz.

Gelişigüzel bir araya gelmiş insan topluluklarıyla milletler arasındaki fark; toplulukların sadece anlık çıkarları için milletlerin ise ortak geçmişleri, ortak değerleri, ortak hayalleri için bir arada bulunmalarıdır. Milletler, bu değerleri uğrunda gerektiğinde canlarını vermeyi göze alırlar. Yurt edinip hayatımızı ilelebet bağımsız şekilde sürdürmek için uğrunda nice mücadeleler verdiğimiz toprak parçasına vatan demişizdir. Dinimizde; vatan sevgisi imandan sayılmış, vatan sevgisi ve iman birlikte zikredilmiş, vatan uğrunda ölenler ise şehitlikle müjdelenmiştir.

Türk milleti işte bu inanç ve şuurla iki bin yıllık tarihinde defalarca yaptığı gibi “15 Temmuz”da da kutsallarını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini göstermiştir. Tarih boyunca hep ateşle imtihan edilmiş, düşman saldırıları ve ihanetlerinin kıskacında pişerek yol yürümüş milletimiz; demir filizinin ateşle yoğrulup çelikleşmesi gibi yaşadığı saldırılar ve ihanetler neticesinde her defasında geceyi aydınlatan, patlayan bir yanardağ gibi ortaya çıkmış “hayasızca akını” durdurmuştur.

Milletimiz, darbe girişiminde kendi iradesi üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını, darbeci hainlere geçit verilmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır. Halkımız bağımsızlık ve özgürlüğüne canı pahasına sahip çıkmıştır. Milletimizin kararlılık ve cesaretini devam ettirmesi, o gece gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık kadar önemlidir.

İstiklalimiz ve istikbalimiz için cesur duruşlarıyla tarih yazan tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, millî birlik ve beraberlik ruhunu ve şuurunu yaygınlaştırarak, taze tutmak, gelecek nesillere aktarmak ve bu konuda toplumsal hafıza oluşturmak, bu destanın kahramanlarını unutmamak ve unutturmamak hepimizin görevi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün sekizinci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bağımsızlığımız ve demokrasimiz, millî birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Millî irademize sahip çıkan halkımıza saygılarımı sunuyorum.'

Bakmadan Geçme