Vakalar Artıyor Ama Maske Takan Yok!

Muğla'da bazı vatandaşların tüm uyarılara rağmen sokakta maskesiz dolaştığı görülüyor. Maske takma zorunluluğuna çoğunlukla uymayan kitle olan gençler, maske takmamalarına gerekçe olarak ise, havaların sıcak olmasını gösterdi.

  • 2244
Vakalar Artıyor Ama Maske Takan Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde bazı vatandaşların tüm uyarılara rağmen sokakta maskesiz dolaşıyor. Vatandaşlar maske takmamalarına gerekçe olarak ise, havaların sıcak olmasını gösteriyor. Ülke ve il genelinde vaka sayılarını artmasıyla birlikte denetimlerini sıklaştıran polis ve jandarma ekipleri kentin en işlek noktalarında maske ve sosyal mesafe uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililerin vaka sayılarında artış olduğunu açıklamasına rağmen kentin en işlek caddelerinden birisi olan Recai Güreli Caddesi’nde birçok vatandaşın maskesiz olarak gezdiği görüldü. Vatandaşların bir kısmı maskesini çenesine takarken bazılarının ise maskeyi kollarına taktıkları gözlendi. 
Maskesiz dolaşan vatandaşların birçoğu korona virüsün bulaşmasından korktuklarını söylemelerine rağmen, sıcak havalarda maskelerin bunaltıcı etkisi dolayısıyla takmadıklarını belirttiler.
 

Bakmadan Geçme