UZMAN DİYETİSYEN ARSAL'DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

  • 1111
UZMAN DİYETİSYEN ARSAL'DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tam da yaz dönemi sonrası herkesin vücudunda biriken fazlalıklardan ve ödemden kurtulmak için bazı yöntemler araştırılıyor. Ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olan besinler bulunuyor. Bu besinler düzenli ve ölçülü olarak tüketildiği zaman etkisini görmek mümkün. Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, ödem atılması hakkında neler yapılması gerekenleri anlattı.
ÖDEM YAPAN SEBEPLER
Ödemin nasıl oluştuğundan bahseden Arsal,’’ Vücudumuzun yüzde 60’ı, kaslarımızın ise yüzde 75’i sudan oluşuyor. Aynı zamanda hormonların iletilmesi için de vücudumuz da su olması gerekiyor. Yetersiz su içtiğimiz zaman ise vücut kendini savunmaya geçiriyor ve yediğimiz besinlerin suyunu çekiyor. Bu durum da vücutta şişkinlik oluşturuyor ve ödeme sebep oluyor’’ dedi.
GÜNDE 3 LİTRE SU İÇİLMELİ
Suyun vücutta ki öneminden bahseden Arsal,’’ Ödemden kurtulmak için de temel olarak su içmemiz lazım. Gün de 3 litre su içtiğimiz zaman ödemlerden büyük ölçüde kurtulmuş oluruz. Ekstra yardımcı olarak ise yeşil çay içebiliriz. Eğer bir tansiyon problemi varsa onun yerine de kiraz sapı çayı tercih edilebilir’’ diye konuştu.
ÖDEM ATICI SMOOTHİE TARİFİ
FRT TV takipçileri için özel smoothie tarifini paylaşan Arsal,’’ Yarım olarak kabak, salatalık, yeşil elma, armut, limonun suyu, bir fındık büyüklüğünde kök zencefil ve bir bardak da su. Sonrasında 10 dal maydanozu blender geçirdiğimiz zaman içeceğimiz hazır olacaktır. Bu içeceği her gün bir bardak içtiğimizde ise ödemlerden büyük ölçüde kurtulmuş olacağız’’ dedi.
ANANAS KABUĞUNU ATMAYIN
Ananas kabuğunun atılmamasını söyleyen Arsal,’’ Ektra bir bilgi daha vermek istiyorum. Markete gidip ananas aldığımızda kabuğunu attırmayalım. Kabuğunu da isteyelim ki ev de kabuğunu kaynatıp yaptığımız çayla ödemlerden kurtulmamıza yardımcı olabiliriz. Bunun tarifi ise; bir litre suyun içine ananas kabuklarını atıyoruz. Sonrasında bir tane çubuk tarçın atıyoruz. Yarım demek maydanoz ve yarım limon ile kaynattığımızda ılıdıktan sonra bu karışımı gün içerisinde içebiliriz’’ ifadelerini kullandı.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL'DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Bakmadan Geçme