UYUMA ve NARVAS projesi vatandaşlara tanıtılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2018 yılında yerli ve milli yazılım ile geliştirdiği uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflediği UYUMA İhbar Aplikasyonu ve 2024 yılında uygulamaya konulan Narkotik Vaka Sistemi NARVAS Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından vatandaşlara tanıtımı yapılıyor.

  • 473

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Dalaman Belediyesi çalışanlarına verilen Narkorehber semineri çerçevesinde UYUMA İhbar Aplikasyonu, Uyuşturucu tacirleri ile mücadelede yeni dönem, ülke genelinde mahalle ve sokakları takip eden NARVAS Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

2018 yılında uygulamaya konulan UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) ise uyuşturucuyla mücadelede bir yazılım projesi olan NARVAS vatandaşlar tarafından yapılan bildirim, ihbarların, analiz edilmesine, yoğunluk haritası oluşturulmasına, yer ve zaman odaklı operasyonları sağlamaya çalışan bir yazılım projesi olduğu açıklandı. Her iki oyulama da akıllı cep telefonlarına yüklenebiliyor.

Bakmadan Geçme