UYSAL, 'KİBİR YORGUNLUĞU İÇİNDELER'

28 Temmuz'da Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen Demokrat Parti Muğla İl Başkanlığı Olağan Kongresinde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal dikkatleri üzerine çekti. Açlık sınırına da değinen Genel Başkan Uysal, 'Bugün milyonlarca insanımız açlıkla imtihan edilir hale gelmiş. Biz insanlarımızın açlık sınırını biliyoruz ama bu gözü doymazların tokluk sınırını bilmiyoruz. İktidar olmadan önce bir lokma diyenler bugün şan şatafattan bahsediyorlar' şeklinde konuştu.

  • 1117
UYSAL, 'KİBİR YORGUNLUĞU İÇİNDELER'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UYSAL, “BU ÜLKEDE 99.000 TÜRK GENCİ 0 ÇEKTİ”
Bu sene gerçekleşen üniversite sınavında 99 bin Türk gencinin sınavda sıfır çektiğini belirten Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu büyük milletin asırlar boyu büyüttüğü iddianın bilinci içerisindeyiz. İşte onun adı Demokrat davalı büyük Türkiye davasıdır. Heyecanları göğüs kafesine sığmayan o büyük dava adamlarının yücelttiği Türkiye’de gelişmiş dünyaya arasındaki mesafeyi kapatarak bugünlere nasıl geldiğini biliyoruz. Türkiye’de yaşanan yanlışları, adı konmamış çöküşleri yaşıyoruz. Ülkede yaşananları biliyoruz. Baraj puanlarını kaldırmalarına rağmen bu ülkede 99 bin Türk genci 0 çekti. Bunun ıstırabını kim yaşayacak. Bu ıstırabı duymayanlar devletin gücüyle kendi fikirlerini millete dayatmak istiyorlar. Öyle günler yaşıyoruz ki bırakınız yarınları” ifadelerini kullandı. 

UYSAL, “GÖZÜ DOYMAZLARIN TOKLUK SINIRINI BİLMİYORUZ”
Açlık sınırına da değinen Genel Başkan Uysal, “Bugün milyonlarca insanımız açlıkla imtihan edilir hale gelmiş. Biz insanlarımızın açlık sınırını biliyoruz ama bu gözü doymazların tokluk sınırını bilmiyoruz. İktidar olmadan önce bir lokma diyenler bugün şan şatafattan bahsediyorlar. Bir yüzükle başladım ve bundan başka servetim yoktur diyenlerin şuan nasıl milyar dolarlar içerisinde olduğunu milletimiz görüyor. Susturulmak isteyen bir milletin sesi olmak adına konuşacağız” dedi. 

UYSAL, “SATIN ALAMADIĞINIZ DEMOKRAT PARTİ BURADA”
Demokrat Partinin satın alınamadığına dikkat çeken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “İstedikleri kadar makam teklif etsinler. İşte satın alamadığınız Demokrat Parti burada. Kimi gitmiş bakan olmuş kimisi gitmiş başka bir şey olmuş uğurlar olsun. Bu ülkenin yaşadığı sistematik bir yıkım var. Bedenlerimize sığmayan hayallerimiz var. Gençlerimiz adına hayallerimiz var. Biz zannettik ki bu ülkede herkesin anıl terinin alacağı bir Türkiye kuracaklar. Oysa bugün geldiğimiz nokta bir çürümüşlüğün fotoğrafıdır. Bu dünyada da öbür dünyada da yakanız da olacağız” şeklinde konuştu. 

UYSAL, “KİBİR YORGUNLUĞU İÇİNDELER”
Kibir yorgunluğu içerisindesiniz diyen Genel Başkan Uysal, “Kendisi kibirden yoruldu. Kibir yorgunluğu içindeler. Bu ülkede demokrasi olmadığını biliyoruz. Demokrasiye bir sürü laf ettiniz. İktidar oldunuz gördük 20 yıl sonra. Ülkeyi 2002’den kötü duruma getirdiniz. Ülkenin tarihinde dönüm noktasındayız. O tarihin içerisinde büyük zaferlerimiz var. Bunun bilincindeyiz. Bugün de büyük bir değişimin içindeyiz. Bizim için tercih bellidir. Biz nereden geldiğimizi bilen insanlarız. Şuurumuzla beraber bu güzergâhta yürüyeceğiz. Yarınlar bu dönemi bir çöküş dönemi olarak kaydettiğinde 84 milyon insan görecek. Önümüzde büyük bir mücadele dönemi var” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme