Uysal ''Alınan Kararları Olumlu Buluyoruz''

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına almasıyla birlikte turizm sektörü de bu süreçte en fazla etkilenen sektörler arasında bulunuyor. Turizmciler için hükümetin ve bakanlığın arka arkaya aldığı tedbir paketleri, sektör yetkilileri tarafından olumlu karşılanıyor. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal konaklama vergisinin yıl sonuna kadar ertelenmesini ve alınan diğer tedbirleri olumlu olduğunu belirtti.

  • 985
Uysal ''Alınan Kararları Olumlu Buluyoruz''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, konaklama vergisinin yıl sonuna kadar ertelenmesi, kredilerin 6 ay ötelenmesi ve diğer alınan tedbirleri olumlu bulduğunu belirterek “krizin uzaması halinde ilave tedbirlere de ihtiyacımız olacaktır. Hem işveren hem çalışan ve diğer turizm paydaşlarını rahatlatacak yeni desteklemelere ihtiyaç olabilir. Covid-19 hastalığının seyrine göre Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’un ilave destekler vereceğinden şüphemiz yok” dedi.

1 Haziran’da Açılacaktır

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “Hükümetimizin açıkladığı, uçuşların yasaklandığı tarih 16 Nisan. Şu an pek çok firmanın 17 Nisan’dan itibaren Dalaman uçuşları gözüküyor. Ancak fiili olarak bunun uygulanacağını zannetmiyoruz. Geçen gün İzjet firması açıklama yaptı. 17 Haziran’a kadar uçuşlarına ara verdi. 17 Haziran’dan itibaren Dalaman uçuşlarına tekrar başlayacaklar. Buranın en büyük uçak firmalarından bir tanesi ve tur operatörlerinden bir tanesi 17 Haziran’a kadar uçmayacak Dalaman’a. Bizim hükümetimizin alacağı kararlar da önemli. Yani bu silsile halinde olan bir iş. İlk önce hükümetimiz ilerleyen günlerde 17 Nisan’dan önce muhtemelen ne kadar süreyle hangi ülkelere uçuş yasağı olacağını tekrar güncelleyecektir. O tarihten sonra daha sağlıklı konuşma imkanımız olacaktır. Şu anki fiili durum 17-18 Nisan’dan itibaren Dalaman’a uçuşlar başlayacak gözüküyor. Ama İzjet 17 Haziran tarihini gösterdi. Tabi bu arada otelcilerimiz normal 1 Haziran’da açacakmış gibi sezon hazırlıklarına devam ediyor. Biz minimum personelle sağlık tedbirlerine uyarak hazırlıklara tüm işletmelerimiz devam ediyor. Bu süreçte yatırım yapan arkadaşların ekonomik sıkıntıları var. Bunlarla ilgili de kredilerin ötelenmesiyle alakalı Turizm Bakanımızın 6 ay ötelenmesiyle ilgili bir açıklaması var. Biz bunu tüm üyelerimize duyuraraktan gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz” dedi.

Bu Konuda Tecrübeliyiz

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “Biz Fethiye Otelcileri olarak, Türk turizmcileri olarak her şey yoluna girdiğinde, bu hastalık sona erdiğinde, normal bir sezona geçişi çok hızlı bir şekilde yapacak bilgiye, tecrübeye sahibiz. Geçmiş yıllarda yaşadığımız sıkıntılardan, Fethiye bölgesi olarak bizler de bu tecrübeye sahibiz. İlerleyen dönemlerde bu hastalık azaldığında, bittiğinde, aşısı ilacı bulunduğunda hep beraber hızlı bir şekilde hiçbir şey olmamış gibi bunu normal bir sezon haline çevirebilecek tecrübeye sahibiz. İnşallah vefatların az olduğu bir dönem geçiririz. Herkesden evde kalıp izole olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Uysal ''Alınan Kararları Olumlu Buluyoruz''
Uysal ''Alınan Kararları Olumlu Buluyoruz''
Uysal ''Alınan Kararları Olumlu Buluyoruz''
Uysal ''Alınan Kararları Olumlu Buluyoruz''

Bakmadan Geçme