Uysal, '2020 sorunsuz geçer'

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 2020 turizm sezonunun sorunsuz geçmesini umduğunu söyledi. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarında Türkiye'ye ilginin oldukça olumlu olduğunu söyleyen FETOB Başkanı Bülent Uysal, Thomas Cook'tan görülen koltuk zararı diğer firmalar tarafından karşılanmış gibi görünüyor. Yine İngiliz müşterilerimiz Fethiye ve bölgemizde otelleri dolduracak' dedi.

  • 876
Uysal, '2020 sorunsuz geçer'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye olarak yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda bölgemizi ve Türkiye’yi tanıtmaya devam ettiklerini söyleyen FETOB Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal, Rusya ve diğer ülkelerdeki fuarlara da katılacağız. Şuana kadar 2020 turizm sezonundan beklentilerimiz oldukça iyi” ifadelerini kullandı. 
Gerçek Fethiye Gazetesi Muhabiri Erdoğan Cankuş'un sorularını yanıtlayan Uysal, “2020 yılı için ilk önce Fethiye Otelciler Birliği olarak İngiltere fuarına katıldık. Daha sonra Fethiye Turizm Konseyi ile beraber İzmir fuarımızı yaptık. Geçen hafta da Turizm Komisyonu olarak Hollanda’da Utrecht fuarı vardı ona katıldık. Önümüzdeki hafta İstanbul’a EMİTT Fuarına gidiyoruz. Mart ayının ilk haftasında Almanya’da Berlinfuardnda olacağız. Bir aksilik olmazsa yanılmıyorsam Mart’ın 12’sinde Rusya fuarı var. Böylelikle 2020 turizm sezonuna hazırlanmış olacağız.” dedi. 
AÇIK KAPATILIYOR
2020 turizm sezonu beklentilerini Thomas Cook’tan oluşan zararın kapatılmasına bağlayan Uysal, “Thomas Cook’dan sonra Dalaman’da boşalan 400 bin koltuk kapasitesi vardı ekstra. Bu açık bölgemizde faaliyet gösteren diğer uçak firmaları ile şu anlıkkapandı olarak gözüküyor. Satışlarda gerçekleşirse herhangi bir sıkıntı gerçekleşmiyor. En az geçen seneki kadar iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. İnşallah herhangi bir kaza, iflas olmaz. Malum bu günlerde yaşadığımız Çin’deki Coronavirüs olayı, Tayland’da yaşanan yanardağ olayları etkiliyor. Turizm dünyadaki herhangi bir olaydan yanardağ, deprem gibi olaylardan etkileniyoruz. İnşallah 2020 yılı güzel sorunsuz geçer.” ifadelerini kullandı. 
TÜROFED’E SEÇİLDİ
Geçtiğimiz haftalarda yapılan TÜROFED yeni yönetim kurulu seçimlerinde yönetim kuruluna seçildiğini ifade eden Bülent Uysal, “Türkiye Otelciler Federasyonu yeni başkanımızı seçtik. Eski başkanımız Osman Ayık 7 yıl olan görev süresini doldurdu. Onun yerine yine Antalya’dan Sururi Çorabatır başkanımız seçtik. 3 yıl boyunca o görev alacak. Biz de Bülent Uysal olarak ve FETOB olarak Türkiye Otelciler Federasyonuna tekrardan yönetim kurulu üyeliğine seçildik. Bundan sonra da Türkiye Tanıtım Ajansı seçimleri vardı. Ege seçimlerinde de Bodrum başkanımız Halil Özyurt’u seçtik. Türkiye Tanıtım Ajansı Türkiye’nin tanıtımını yapacak 150 bin Euro bütçeli bir kurum. 2020-2021 yılında giderek bu bütçe artacak. Türkiye tanıtımına yön verecek bir kurum. Biz deEge bölgesi icra koluna 5 kişiden bir tanesi bizim desteklediğimiz Bodrum başkanımız seçildi. İnşallah hem Türkiye turizmi için hem de Fethiye turizmi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
 

Uysal, '2020 sorunsuz geçer'
Uysal, '2020 sorunsuz geçer'
Uysal, '2020 sorunsuz geçer'

Bakmadan Geçme