UYSAL, ''REZERVASYON YAPTIRIP ÖYLE GELSİNLER''

FETOB Başkanı Bülent Uysal, Fethiye'nin 9 günlük bayram tatilinde dolacağını,Fethiye'ye gelmek isteyen tatilcilerin mutlaka rezervasyon yaptırmalarını önerdi.

  • 830
UYSAL, ''REZERVASYON YAPTIRIP ÖYLE GELSİNLER''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uysal, Rusya ve Hindistan'dan Fethiye'de Survıvor çekimleri için talep olduğunu, Fethiye ve Türkiye'nin tanıtımı adına bu konuda çalışma yapıldığını da söyledi. Fethiye'de otel ve restoranlarda Çince bilen görevli sayısını arttırabilmek için Çin dil eğitimi hazırlığı yaptıklarını ifade eden Bülent Uysal, Çince yön levhaları ve Çince broşürlerin artması için de çaba sarf ettiklerini anlattı.
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, yaklaşan 9 günlük bayram tatili için Fethiye'nin tüm otellerinin dolduğunu, şu andaki doluluğun yüzde 90'lara ulaştığını, Fethiye'ye tatile gelmek isteyenlerin mutlaka rezervasyon yaptırarak gelmelerini önerdi. Uysal, Fethiye'nin dünyanın dört bir yanından turist ağırladığını, Çinli turistlerin hala yoğun şekilde Fethiye'de olduğunu da kaydetti. Önümüzdeki günlerde Fethiye'de Hindistan ve Rusya'dan Survıvor çekimi talebi aldıklarını, bu konuda uygun bir koy aranmakta olduğunu belirtti.

''ARA TATİLİ OLUMLU KARŞILIYORUZ''
FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi mayıs ayı başında tüm otellerimiz açıldı. 3 Haziran’da başlayan bir bayram dönemimiz var. Bu bayram biliyorsunuz 9 güne çıkarıldı. Bu da konaklama sektörü olarak bizim açımızdan olumlu bir gelişme oldu. Bayram tatili haricinde ara tatil durumu da var. Fethiyeli turizmciler olarak bunu da olumlu karşılıyoruz” dedi.

''YÜZDE 90'A ULAŞTIK''

Uysal, geçtiğimiz yıllarda turizmde yaşanılan sıkıntıları Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e aktardıklarını belirterek, “Kendileri gerekli tedbir ve önlemleri alacaklarını bizlere ilettiler. Fethiye’deki otelciler hepsi bayrama hazır. Otellerimizin büyük bir çoğunluğu yüzde 90 doluluklara ulaştı. Fethiye’yi tercih edecek misafirlerimize şöyle bir tavsiyemiz var: Kesinlikle rezervasyon yaptırmadan gelmesinler. Çünkü geçtiğimiz yıllarda bunu yaşadık. Konaklayacak otellerimiz dolunca maalesef diğer bölgelere gitmek zorunda kalıyorlar. Lütfen rezervasyon yaptırıp öyle gelsinler. Çünkü bayrama 15 gün olmasına rağmen çok ciddi doluluk oranına ulaştık” dedi.

''ÇİNLİ TURİST YOĞUNLUĞU''

Fethiye’de turizm sezonunda en yoğun olan bölgenin Ölüdeniz bölgesi olduğunu kaydeden Uysal, “Çalış bölgemiz giderek yenilenen tesisleriyle artan bir talebe sahip. Şehir merkezimizdeki turistlerimiz özellikle şuanda Çinli ve yurt dışından gelen misafirlerimizle ciddi bir doluluk yaşıyorlar. Ovacık, Hisarönü ve Ölüdeniz bu sene de biraz daha yoğun olması bekleniyor” dedi.
''YENİ SURVIVORLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ''

Fethiye'nin Çin'den sonra Rusya ve Hindistan televizyon kanallarına Survıvor ev sahipliği yapacağını söyleyen Uysal, “Fethiye Turizm Konseyi ile beraber yapmayı planladığımız birçok proje var. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız Çin Survivor’u vardı. Bu Fethiye bölgesine çok ciddi oranda Çinli turisti çekti. Önümüzdeki dönemde de Rus ve Hint Survivor’un çekimiyle alakalı bir talep vardı. Bu konu üzerine hala çalışıyoruz. 2019 yılında bu projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.
''ÇİNCE YÖN LEVHALARI''

Bölgede her geçen gün artan Çinli turist sayısında en büyük eksiklik ise Çince dil bilen personel sayısının oldukça az olması. Bu noktada FETOB olarak tüm otellere ve konaklama sektöründeki temsilcilere Çince broşür hazırladıklarını belirten Uysal, “Bu Çince broşürleri tüm otellerimize dağıtarak resepsiyondaki arkadaşlarımızın da daha kolay iletişime geçmesini sağlayacağız. İkinci bir hususumuz daha var. Belediye Başkanı Alim Bey’den de istedik. Bölgemize özellikle şehir içindeki Çinli misafirlerimizin yönlerini daha kolay bulabilmeleri açısından Çince yönlendirme levhası ilave edilmesini talep ettik. Kendileri de gayet olumlu buldu. Önümüzdeki dönemde Çince yönlendirme levhalarımız Fethiye’de olacak” dedi.

 

Bakmadan Geçme