UYSAL, ''KURBAN BAYRAMI TATİLİ ERKEN AÇIKLANMALI''

9 günlük Ramazan bayramı tatilinde Fethiye'ye gelen tatilciler, daha çok tekne turları ile cip safari turlarına yoğun ilgi gösterdi.

  • 1250
UYSAL, ''KURBAN BAYRAMI TATİLİ ERKEN AÇIKLANMALI''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tur fiyatları geçen yıllara oranla yüzde 20-30 oranında arttırılırken, tekne ve cip safari turlarında fiyatlar öğle yemeği dahil 100-120 TL arasında değişti. ''Turlarımız çok doluydu'' diyen TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal; Fethiye bölgesinde 9 günlük tatilde tekne turları ve cip safari turları en popüler turlardı. Kurban bayramı tatilinin de eğer 9 güne çıkarılacaksa erken açıklanmalıdır'' ifadelerini kullandı.

''TURLARIMIZ ÇOK DOLUYDU''

TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, “Fethiye’de bu bayram tatilinde beklediğimiz trafik yoğunluğu yaşanmadı ama otellerimizin yüzde 95’i doldu. Turlarımız çok doluydu. 9 günlük tatilde tekne turları ve cip safari turları en popüler turlardı” dedi.

 

''FİYATLAR NORMAL''

Tur fiyatlarıyla ilgili bilgiler veren Uysal, “Bölgemizdeki turların fiyatları geçtiğimiz yıllara göre yüzde 20-30 oranında arttı. Bu da akaryakıt, araç ve maaş artışlarından dolayı yansıdı. Fiyat artışının turlara olan ilgiye negatif yansıması olacaktır ama toparlayacağını düşünüyoruz. Mayıs ayının ilk 15 günü çok iyi değildi ama yavaş yavaş toparlıyor” diye konuştu.


''ERKEN AÇIKLANMALIDIR''

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması halinde bunun haftalar öncesinden duyurusunun yapılmasını isteyen Uysal, “9 günlük bayram tatilinin çok daha önce açıklanmasından dolayı herkes ayağını yorganına ona göre uzattı ve hazırlıklarını yaptı. Şimdiden yetkililerden Kurban Bayramı tatili eğer 9 gün olacaksa erken açıklanmasını bekliyoruz, çünkü turizm bölgelerine inanılmaz faydası oluyor” dedi.

Erdoğan KARAGÖZ

Bakmadan Geçme