Usta sanatçı Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Sinemanın usta ismi Cüneyt Arkın, evinde rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çok sayıda filmde yer alan Arkın'ın kariyerinin dönüm noktası 'Gurbet Kuşları' adlı film oldu. 'Malkoçoğlu' ve 'Battalgazi' serileri ile Türkiye sinemasına yeni bir tarz getiren Arkın, 1970'lerde 'Maden' ve kendisinin yönettiği ve oynadığı 'Vatandaş Rıza' gibi toplumsal içerikli filmlere de imza attı.

  • 1426
Usta sanatçı Cüneyt Arkın hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilçam sinemasının usta isimlerinden Cüneyt Arkın, kalbinin durması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşama veda etti. Evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı bildirilen Arkın, 85 yaşında yaşamını yitirdi.

Arkın'ın yaşamını yitirdiği hastaneden yapılan açıklamada, usta oyuncunun kalbinin durması nedeniyle ambulanla hastaneye getirildiği ancak kurtatılamadığı kaydedildi. 

Usta oyuncu Cüneyt Arkın için 30 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) anma töreni düzenlenecek.

Oyuncu, anma töreni sonrasında, Teşvikiye Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan unutulmaz sanatçı 1937'de Eskişehir'de doğdu.

İlk evliliğini 1964'te Güler Mocan ile yapan Cüneyt Arkın'ın bu evliliğinden kızı Filiz doğdu. Evliliği kısa süren Arkın, 1970'te Betül Işıl ile evlendi. Bu evliliğinden de Murat ve Kaan adlı iki oğlu dünyaya geldi.

1963 yılında "Artist" dergisinin düzenlediği "sinema artisti" yarışmasına girdi ve birincilik aldı.

Asıl mesleği doktorluğu bırakan Arkın, 1963'te oyunculuğa başladı. Birçok filmde rol alan usta oyuncu, çok sayıda da ödül aldı.

1964 yılında yer aldığı “Gurbet Kuşları” filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın’ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu.

Bakmadan Geçme