Üretici fahiş fiyatlardan dert yanıyor

Fethiye'de her cuma günü kurulan Üretici Pazarı, yüksek fiyatlar sebebiyle dikkat çekiyor. Hem üretici hem de vatandaş fahiş fiyatlardan şikâyetçi.

  • 604

Cuma günleri kurulan üretici pazarına bu hafta da vatandaşların ilgisi yoğun oldu. En taze ve uygun ürünleri birinci elden almak isteyen halk, üretici pazarı olarak bilinen cuma pazarına akın etti. Akın eden vatandaşlar, alışverişinin yanı sıra yüksek fiyatlardan da şikayetçi durumda. Vatandaşın tepkisini haklı bulan üreticiler de satışlar konusunda dert yanıyor.

“Kendi malımız olduğu için kazanıyoruz.”

Sattığı ürünler kendi ürünleri olduğu için para kazanabildiğini belirten Rakıp Sabancı: “Akşam pazarı olduğu için patatesi 10 liradan satıyoruz. Sabahtan 15 liraya sattığımız patatesi akşam vakti elimizdekileri bitirmek için 10 liraya satıyoruz. Talepler, biz ucuzlatınca çoğalıyor. Fasulye 20 lira, biber, patlıcan, salatalık düşmüş fiyatları ile 10 lira. Kendi malım olduğu için kazanıyoruz" dedi.

“Vatandaşın alım gücü yok fakat üreticilerin de yapacak gücü yok.”

Alım gücü ve üretim gücü hakkında konuşan Mehmet Borucu: “İşlerimiz çok şükür iyi. Vatandaşın alım gücü yok fakat üreticilerin de yapacak gücü yok. Gübreler pahalı, almış başını gidiyor. Bir buçuk gübre 1.500 lira. Fiyatlar artsa da halimize şükür. Satamadığımız ürünleri komşulara veriyoruz. Sattığımızı satıyoruz satamadığımızı komşulara veriyoruz. Domatesi ben 8 liraya satarken halde 10 lira. Vatandaş yesin. Yapacak bir şey yok. Bu bizim kendi malımız. Ürünlerimiz doğal" şeklinde konuştu.

“Halimiz ne olacak bilmiyorum.”
Yüksek fiyatlardan şikayet eden üreticiler FRTTV mikrofonlarına konuştular. Açıklamada bulunan bir vatandaş, “Bu millet batıyor, hiç kimsenin haberi yok. İşler kesat. Euro, dolar, gübre kaç lira olmuş kimsenin haberi yok. Sattığımız ürünleri maliyetine satıyoruz. İlacı, gübresi, işçiliği derken biz kar edemiyoruz.  Halimiz ne olacak bilmiyorum. Köylünün işi bitik durumda.  Bir tane yetkili, köylünün evine misafir olsun. Bu pazarcı ne yer ne içer bir baksın. 65 yaşını geçiğim. Evime 2 aydır peynir alamıyorum. Bir peynir 150 lira olur mu? Bu ekonomi ile çok zor. Millet çöküşe doğru gidiyor” dedi.

Bakmadan Geçme