Ünlü zurna sanatçısı sevilen sanatçıya eşlik etti

Ünlü zurna sanatçısı Halil Çokyürekli, Fethiye'nin sevilen seslerinden Banu Büyüksolak'ın Fethiye Çiftetellisi eseri için stüdyoda canlı kayıt yaptı. Fethiye'yi ve yörenin müziklerini çok sevdiğini belirten Çokyürekli, Fethiye Çiftetellisi'nin yorumunu ve aranjesini çok beğendiğini dile getirdi.

  • 3220
Ünlü zurna sanatçısı sevilen sanatçıya eşlik etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Çiftetellisi eserini yeni bir yorum ve aranje ile Fethiye halkı ile buluşturmaya hazırlanan Banu Büyüksolak, ekibi ile birlikte özverili bir çalışma yürütüyor. Bu anlamda Ünlü zurna sanatçısı Halil Çokyürekli, bu eser için İzmir’deki stüdyosunda canlı enstrümanlar eşliğinde kayıt yaptı. Ünlü bir sanatçı ile çalışmanın gururunu yaşadığını dile getiren sevilen şarkıcı Banu Büyüksolak, katkılarından dolayı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkürlerini sundu. 

FETHİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM 
Ünlü zurna sanatçısı Halil Çokyürekli yaptığı açıklamada, “Dedemin 4-5 yaşlarında bana bir bağlama alması ile müziğe başladım. Daha sonra zurnaya geçtim… Bu kültürümde de var. Ney, kaval ve sipsi gibi sazlarla da iletişimim oldu. Fethiye Çiftetellisini daha önceden biliyorum. Sevdiğim bir eser. Arkadaşımız çok güzel yorumlamış, aranjesini de beğendim. Ben de elimden geldiğince icra etmeye çalıştım. Fethiye sevdiğim bir yöre. Müziklerini de çok seviyorum. Orada çok güzel arkadaşlarım var. Bulunduğumuz korona virüsü salgını sürecinde hareketli eserlere milletimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur. Fethiye benim için çok özeldir. Müzisyen arkadaşlarım var” şeklinde ifadeler kullandı. 

BİZİM İÇİN BÜYÜK GURUR
Sevilen sanatçı Banu Büyüksolak açıklamasında, “Zurna sanatının yaşayan efsanesi ile çalışma fırsatı bulduk. Bu bizim için çok büyük bir gurur ve ayrıcalık. Kabul ettiğiniz ve renk kattığınız için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunda sevgili Fethiye’mize, Beşkazamıza, Fethiye Belediyemize ve Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (FATİH DERELİ)

Bakmadan Geçme