Ümit Özdağ partisinden istifa etti

İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti'den istifa etti. 

  • 826
Ümit Özdağ partisinden istifa etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Muğla İl Başkanı olan İncilay Gezgin Şekerdağ, İYİ Parti’nin aldığı ihraç kararı mahkemece iptal edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın arkasında durduğu ve bunun üzerine Özdağ’ın Şekerdağ’ı ziyaret edeceğini açıklaması üzerine Şekerdağ’ın başkanlığı düşürülmüştü. Ümit Özdağ TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, “FETÖ'cü kriptolarla, siyasi omurgasızlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir.” dedi ve partisinden istifa etti.
İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında istifasına ilişkin şu ifadelere değindi, "İYİ Parti ne yazık ki kuruluş amacından olağanüstü uzaklaştı tasfiye edilen Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileridir. Yerine getirilen FETÖ ve ne idüğü belirsiz küreselcilerdir. İyi Parti’nin zarar görmemesi için istifamı erteledim. İstifamın birinci nedeni 4 kez uyarmama rağmen bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin’in Ordu’dan aday gösterilmesi. İkinci neden ise Akşener’in HDP’nin Kars’ı kazanmasında etkili olması.”
"Akşener beni partiden ihraç etmekten korkuyor"
İyi Parti'nin HDP ile anayasa çalışması yaptığına değinen Özdağ, "HDP ile Anayasa çalışması yapılmıştır. Bu anayasa çalışmalarının 64 saat görüntüsü var. Bunların bir kısmını seyrettim. Akşener istediği kadar inkar etsin, HDP ile kirli bir anayasa çalışması yapılmıştır. Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ama ben Akşener ile birlikte kurucusu olduğum İyi Parti’den istifa ediyorum” dedi. 
Özdağ'ın istifa açıklaması ise şu şekilde oldu; "Demirtaş'ın kahvaltı talebine olumlu cevap veren Akşener benim görüşme talebime cevap vermedi. Meral Akşener benim görüşme talebime bir cevap vermediği gibi grup toplantılarında bana saldırmaya aleyhimde konuşmaya devam ediyor. Siyaseten iyi tanıdığım Akşener beni partiden ihraç etmekten korkuyor. FETÖ'cü kriptolarla siyasi omurgasızlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla HDP ile aynı masaya oturup Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine göz yumanlarla, HDP’yi Kürtlerin temsilcisi görüp karşı çıkaranlarla, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar aracılığıyla örtülü şekilde istifa edilmesine ses çıkarmayanlarla, ‘Türk milliyetçisiyiz’ demelerine rağmen makam, mevki ve keselerini Türk Milleti’nden fazla sevenlerle, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ama ben Akşener ile birlikte kurucusu olduğum İyi Parti’den istifa ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme