Ülkü Ocakları'ndan anlamlı yardım 'Sokak Hayvanları Üşümesin'

Soğuk havalarda barınacak yer ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına Muğla Ülkü Ocakları yetişti. Muğla Ülkü Ocakları, sokak hayvanlarına barınak ve mama yardımı yaptı.

  • 809
Ülkü Ocakları'ndan anlamlı yardım 'Sokak Hayvanları Üşümesin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Ülkü Ocakları, sokak hayvanları için önemli bir projeye imza atarak, hava şartları nedeniyle üşüyen ve ölmek üzere olan hayvanlara yardım eli uzattı.
‘Soğuk Kış Günleri İçin Hayvan Barınağı’ projesi ile güzel bir kampanyaya imza atan Muğla Ülkü Ocakları Muğla genelinde ilçe teşkilatları ile birlikte 250 barınakla sokak hayvanlarını yuvalarıyla buluşturdu.
Muğla Ülkü Ocakları Sosyal Faaliyet Birimi, sokakta kalan hayvanlar için barınaklar yaparak, içlerindeki mamalarla birlikte Muğla ve İlçelerinin muhtelif yerlerine yerleştirdi.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bardakçı başlattıkları bu projenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Muğla Ülkü Ocakları olarak bu soğuk kış aylarında sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Bardakçı, projenin hayata geçmesinde öncülük ederek desteklerini esirgemeyen İl Başkanı Burak Demirel’e ve süreçte emeği geçen herkese çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve projenin bir günlük değil sürdürülebilir olması noktasında çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel ise yapmış olduğu açıklamalarda,
“ Muğla Ülkü Ocakları olarak; Gün geçtikçe soğuyan hava şartlarında barınacak yer ve yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarımızın barınak ve mama ihtiyaçlarını karşıladık. Muğla genelinde toplam 250 adet barınak hazırlayarak minik dostlarımıza barınaklarımızı teslim ettik. Bizler İstiyoruz ki sadece biz değil bölgedeki vatandaşlarımızda bizim gözümüzden kaçan mahalle ve sokaklarda sokak hayvanlarımızın hayatını kolaylaştırmaya; onlar için sıcak bir barınak ve yiyecek sağlamaya destek olsunlar. Bizler şehir hayatının getirdiği koşuşturmacalar içerisinde minik dostlarımızı unuttuğumuz bu modern dünyada hayvanseverlik hassasiyetini yaşatmayı kendimize görev edindik. Süreci hassas bir şekilde yürüten İl Başkan yardımcımız Mustafa Bardakçı’ya ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler yaratılanı Yaratandan ötürü sevenleriz. İslamiyet dini, hiçbir canlıyı ayırmadan merhamet etmeyi, acımayı ve yardım etmeyi emir buyurmuştur. Bizler de bu düsturda, şu soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına barınacak yer bulmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu insanlık meselesidir. Sessiz oldukları için ihtiyaç ve şikayetlerini dile getiremeyenleri unutmak, anlamamazlıktan gelmek veya görmezden gelmek vicdani boyutu düşündürmektedir. Muğla’ya yakışan huzurlu bir ortamdır ve bu ortamda sadece insanlarla değil hayvanlarla, bitkilerle, tüm doğayla huzurdur. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki; “Duyarlı olduğumuz kadar yararlı olabiliriz.Muğla Ülkü Ocakları olarak eğitim, kültür,spor gibi alanlarda olduğu gibi sosyal alanlarda da faaliyetlerimizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Ülkü Ocakları ve Ülkücüler; devletin, milletin, milli ve manevi değerlerimizin, çevremizin hayrına olan her türlü projenin uygulayıcısı ve destekçisi olacaktır. Halkımızdan ricamız; Muğlamızın çeşitli alanlarına yerleşirdiğimiz bu barınaklara zarar verilmesini ve tahrip edilmesini engellemeleridir. Biliyoruz ki; Muğla’lı hemşehrilerimiz hayvan severdir, sokak hayvanları konusunda çok duyarlıdır.” dedi.
 

Bakmadan Geçme