Ülgen, 'Bir yıldır suya zam yapılmıyor'

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, MUSKİ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile su faturalarına açıklık getirdi. Ülgen, '2019 yılından bu yana herhangi bir tarife değişikliğimiz bulunmamaktadır. Su fiyatlarına zam söz konusu değildir. Yaklaşık bir yıldır aynı fiyat politikası devam ediyor. Artışlar korona virüsü salgını sürecinde su kullanımının artmasından kaynaklanıyor' ifadelerini kullandı.

  • 1392
Ülgen, 'Bir yıldır suya zam yapılmıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Son günlerde Muğla’da sıkça tartışılan su faturaları konusunda MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, vatandaşları bilgilendirdi. FRT TV’nin de canlı yayınladığı açıklamada Ülgen, su faturalarının yükselmesindeki etkenin; korona virüsü salgını sürecinde konutlarda artan su kullanımı olduğunu vurguladı. Bir yıldan bu yana su fiyatlarında zam yapılmadığını da belirten Ülgen, diğer kurumlara aktarılan vergiler hakkında da Muğla halkına açıklamalarda bulundu. 

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Su faturalarının ödemesinde birçok kolaylık sağlanıyor. Vade ötelemeleri ile bunu 20 Temmuz’a kadar bunu sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde çerçevesinde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün talimatları ile ötelemelere devam ediyoruz. Hiçbir gecikme faizi ve kesme işlemi yapılmıyor. Öteleme sonrasında bu kez 3 eşit taksitle ödenmesi hususunu Temmuz ayında yapacağımız Belediye Meclis Toplantısı ile kesinleştireceğiz” diye konuştu.  

Açıklamasını sürdüren Ülgen, “Su faturalarının özellikle yılbaşından sonra çok fazla artış görüldü. 2019 yılından bu yana herhangi bir tarife değişikliğimiz bulunmamaktadır. Su fiyatlarına zam söz konusu değildir. Yaklaşık bir yıldır aynı fiyat politikası devam ediyor. Artışlar korona virüsü salgını sürecinde su kullanımının artmasından kaynaklanıyor. Konutlarda su kullanımı ciddi oranda artış göstermiştir. Çünkü el ve yüz yıkama, yüzey temizliği ile dezenfektasyon işlemlerinde su kullanıyoruz. Bu mecburen faturalara yansıyor. Ayrıca fatura üzerinde KDV oranı, katı atık, çevre temizlik bedeli ile çevre katkı fonu gibi MUSKİ’nin müdahil olmadığı; kanunlarla belirlenmiş ve ilgili yerlere aktarılan kısımlar yer almaktadır” dedi. 

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen konuşmasının son bölümünde Muğla genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.  

Bakmadan Geçme