TYT'de 7 bin 500 aday ter döktü

  • 1975
TYT'de 7 bin 500 aday ter döktü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Fethiye’de de yapıldı. Cumartesi günü 40 farklı binada 7 bin 500 aday, Temel Yeterlilik Testi sınavında ter döktü. Korona virüsü salgını nedeniyle sınavın yapıldığı okullarda önlemler alındı. Veliler bu yıl okul bahçesine alınmazken; emniyet, jandarma ve okul görevlileri adayların sosyal mesafeye uyması konusunda uyarılarda bulundu. 

Saat 10.15’te başlayan sınav öncesi katılımcılar, giriş noktalarına maskeli şekilde geldiler. Burada el dezenfektesi yapan adaylar, yeni maskelerini taktı. Hijyenik mendillerini alanlar, emniyet kontrolünden sonra salonlarına alındılar. Bazı adaylar sınav yapılacak okula aileleri ile geldiler. Adayların sınava daha rahat ve risksiz biçimde gidip gelebilmeleri için Türkiye genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde Fethiye’de tüm tedbirler alındı. Okullar dezenfekte edilirken, emniyet, jandarma ve okul görevlileri sosyal mesafenin korunması adına özverili bir çalışma yürüttü. 40 farklı binada 7 bin 500 aday, hayalini kurdukları üniversite ve öğrenim görecekleri bölümü kazanabilmek için emek harcadı. 

Sınava girecek adaylar heyecanlı olduklarını belirterek, “Kovid-19 salgını dolayısıyla kendi imkanlarımız doğrultusunda çalıştık. İnternetten destek aldık” derlerken; veliler de “Pandemi döneminde çocuklar çok fazla çalışamadı. Ellerinden geldiğince sınava hazırlandılar” şeklinde konuştular. 


 

Bakmadan Geçme