Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde teknelerinde pandemi kısıtlaması geçiren yerli ve yabancı tatilciler, Türkiye'nin koronavirüs salgınını çok iyi yönettiğini söylediler. Ukrayna ve Rusya'dan gelen turistler, 'Rusya'da Türkiye'deki kadar tedbir alındığını görmedik. Noel tatilimizi Fethiye'de teknede kutlayacağız' dediler. Fethiye'de teknede yaşayan yerli tatilciler de,'Fethiye'de alınmış pandemi önlemleri mükemmel, teknelerimizde izole durumdayız' dedi.

  • 1945
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta sonu kısıtlamaları ve yaklaşan Noel kısıtlamalarını Fethiye’de Ece Marina’da demirli teknelerinde geçiren yerli ve yabancı tatilciler, Türkiye’de alınan pandemi tedbirlerini çok iyi bulduklarını, kısıtlama günlerinde marina içerisinde güzel havada harika bir kış mevsimi geçirdiklerini söylediler. Fethiye Ece Marina’da demirli olan teknelerine Rusya, Almanya ve Ukrayna’dan gelip, pandemi günlerini deniz üzerinde geçiren yabancı turistlerin yanı sıra Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerden gelip, Covid-19 sürecini teknelerinde geçiren yerli turistler, Fethiye’deki güzel hava ve doğaya hayran olduklarını belirterek, “İyi ki salgından kaçıp Fethiye’deki teknemize gelmişiz. Yeni yıla da teknemizde gireceğiz” diye konuştular. Özellikle yabancı turistler Türkiye’nin uyguladığı tedbirlerin Avrupa ve Rusya’dan daha iyi olduğunun altını çizerek, “Bizler ülkemizde sadece kalabalık yerlerde maske takıyoruz ama Türkiye’de her ortamda maske takılıyor, sosyal mesafeye uyuluyor, temizliğe riayet ediliyor. Pek çok işyeri kapalı, bunlar iyi alınmış tedbirler” diye konuştular. 
TEKNEDE EV HAYATI
Pandemi dönemini deniz üzerinde izole olarak geçirmek için Ankara’dan Fethiye’ye geldiklerini söyleyen Begüm Çakmur, “Teknede kısıtlama günlerimiz harika geçiyor, biz bizeyiz, marketimiz çok yakın, kimseyle yakın planda değiliz. Çok mutlu ve huzurluyuz, yılbaşını da burada geçirip, Ankara’ya döneceğiz. Biz Ankara’da evimizden dışarıya hiç çıkmadık. Fethiye’ye geldik kendimizi teknemize kapattık. Aşı ile ilgili bilinmezlik söz konusu, 3. faz bile tamamlanmış değil açıkçası ama aşı geldiğinde hepimiz aşı olacağız. Mesafe, kalabalıklara girmemek ve nasıl yapılır bilmiyorum ama belli bir süre kapatma…Benim için doğru olan budur. Biz o yüzden buraya geldik, kendimizi kapattık. Teknede yaşamak hiç zor olmuyor. Marketimizden alışverişimizi yapıyoruz, iki günlük yemeğimizi yapıyoruz, aynen bir ev hayatı gibi yaşamımızı teknede sürdürüyoruz. Fethiye’de hava harika. Burada hiç üşümüyoruz. Gündüz güneş varken, güneşlenip yoga yapıyorum, yürüyorum günümüz çok iyi geçiyor. Yeni yılda sadece sağlık diliyorum… Tüm dünyaya, ülkeme sadece sağlık diliyorum” dedi. 
SADECE PANDEMİ KONUŞULUYOR
Sadece pandemi konuşulmasından bıktığımız için rahatlamak adına Fethiye’ye tekneye geldiklerini söyleyen Kenan Toplu, “Ankara’da vaka artışları bu aralar çok artmıştı, biz zaten evde izoleydik. Fethiye’ye gidelim yılbaşını orada geçirelim dedik. Zaten Ankara’da olsak da yılbaşında hiçbir arkadaşımızla bir etkinlik düzenlemeyecektik. Biz aslında sosyal insanlarız ama pandemi döneminde kurallara oldukça duyarlı kaldık. Markete bile giderken nokta atışı girip çıkıyoruz,AVM’lere girmek ya da başka bir yerde dolaşmak söz konusu değil” dedi. 
Toplu, “Fethiye’de de hava bugün kapalı, yarında kapalı görünüyor ama yağmur da burada çok güzel. 4 gün güneşli geçmişti, yoga ve yürüyüş yapıp, güneşlenmiştik. Bugün biraz serin… Yani işte denizin üstündesiniz daha ne olsun, harika oksijen. Burada akşam 21.30-22.00’da uyuyoruz, mümkün mü Ankara’da o saatlerde uyumak… Halkımıza dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Bir kere hijyen, maske ve kalabalığa girmemek çok önemli. Burada 8-10 gündür televizyon izlemiyoruz, kendimize geldik. Her açtığımız kanalda pandemi konuşuluyor. Eskiden sadece siyaset konuşulurdu, artık siyasetin içinde de koronavirüs var. Biz şanslı kesimlerdeniz ama Ankara’da kalsaydık yine evimizden dışarıya çıkmazdık. Yılbaşını burada geçireceğiz. Yılbaşından sonra yine Ankara’ya döneceğiz. Yeni yılda önce memleketime sonra bütün dünyaya sağlık ve şans diliyorum” şeklinde konuştu. 
ALMANYA’DAN GELDİK
Emekli olup, teknesi ile dünyayı gezmeye çıktıklarını söyleyen Edip Arslan, “Biz 9 senedir teknede yaşıyoruz. Bu sene kışlamayı Fethiye’de yapıyoruz. Kısıtlama günlerinde bizim için fazla bir değişiklik yok. Almanya’dan geldik, teknede izoleyiz. Mart’taki ilk kısıtlamaları denizde geçirirken hiçbir şey anlamadık zaten… Kış olduğu için marinaya girdik burada alışverişe gittiğimiz zaman ve dışarıda yemek yiyemediğimiz için durumu daha iyi anlıyoruz. Kısıtlama günlerinde biraz hareket etmek için marina içerisinde yürüyüş yapıyoruz. Marina gördüğünüz gibi tertemiz, güzel bir marina. Yılbaşını denizde geçirmeyi düşünüyoruz” dedi. Arslan, “Yılbaşında büyük bir planlamamız yok, bir tane Alman arkadaşımız gelecek, onunla beraber küçük bir yılbaşı eğlencesi yapacağız. Burada yaşadığımız hiçbir zorluk yok. Marina içerisinde her şey normal, kısıtlama yok gibi hayat burada devam ediyor. Mutlaka kurallara uymamız gerekiyor, dışarıya çıktığımız zaman maskemizi düzgün takmamız gerekiyor. Galiba herkes bu işin ciddiyetini anladı. İlk başta salgının önemi anlaşılmadı ama şimdi insanların daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Aşıyı dört gözle bekliyoruz, İspanya’ya gidecektik ama tüm planlarımız iptal oldu. Türkiye cennet! Benim favorim şimdiye kadar Portekiz’di. Portekiz’de bir buçuk iki sene gezdim ama buraya gelince daha güzel olduğunu gördüm” ifadelerini kullandı. 
TÜRKİYE’DE DAHA GÜVENLİYİZ
Ukraynalı DmytroLaskolko, arkadaşları ile birlikte Noel tatilini Türkiye’de deniz üzerinde geçirmek için Fethiye’ye geldiklerini belirterek, “Pandemi tedbirleri ülkemizden burada, yani Türkiye’de çok daha iyi. Türkiye’de daha güvenliyiz” dedi. Laskolko, “Rusya, Ukrayna ve Almanya’dan Noel tatili için 11 kişi Fethiye’ye geldik. Pandemi süreci tüm dünyayı olduğu gibi bizi de etkiledi.  Teknede izole bir şekilde tatilimizi sürdürüyoruz. Her ülkede var ama diğer ülkeler kısıtlama konusunda daha sert. Grup Rus ağırlıklı olduğu için Türkiye de daha güvenli olacağımızı düşündük. Sağlıklı kalın ve ne yapmak istiyorsanız yapın” şeklinde konuştu. 
TÜRKİYE’DE HER YERDE MASKE TAKILIYOR
Rus uyruklu EvgeniiaMavrina ise, Türkiye’de her yerde maske takıldığına dikkat çekerek, “Bu tedbir harika. Kısıtlama günlerinde yine deniz üzerindeyiz. Noel’i de deniz üzerinde geçireceğiz” dedi. Mavrina, “Defalarca Türkiye’ye geldim ama ilk kez Fethiye’ye geme şansı buldum. Deniz üzerinde tatil yapmayı seçtik. Fethiye doğası ve havası ile mükemmel. Noel kutlamasını Fethiye’de yapacağız. Bizim ülkemizde de Türkiye’de olduğu gibi birtakım kısıtlamalar var. Ülkemizde maskeyi sadece kalabalık ortamlarda takıyoruz ama Türkiye’de her yerde takılması isteniyor. Birçok yer bizim ülkede de kapalı durumda. Yeni yılda da yaşamaya devam edeceğiz. Herkese mutlu yıllar” diye konuştu.

Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor
Türkiye pandemiyi Avrupa ve Rusya'dan daha iyi yönetiyor

Bakmadan Geçme