Türkiye Basketbol Ligi'nde Mücadele Kızıştı

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) bu sezon başarılı takımlar, Süper Lig tecrübesi olan sporcular ve yabancı basketbolcular sebebiyle büyük çekişmelere sahne oluyor. Aralarında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un da yer aldığı 16 takımdan 12'sinin play off için mücadele ettiği lig tüm hızıyla devam ediyor.

  • 1166
Türkiye Basketbol Ligi'nde Mücadele Kızıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basketbol otoriteleri, “Ligin geri kalan kısmında heyecanın ve çekişmenin artarak devam edeceğini, ligin daha fazla ilgiyi ve ekonomik anlamda katkıyı hak ettiğini” belirtiyorlar.TBL’de geçmişte Basketbol Süper Ligi'nde görev almış hocalar ile çıkış arayan genç hocaların varlığı dikkat çekiyor. 
İlgililerin yaptığı açıklamalara göre, ligde hiçbir takımın “Rahat yeneriz” diyebileceği bir takım bulunmuyor. Hiçbir takımın kadro kalitesine güvenip maça rahat çıkma lüksüne sahip olmadığı vetüm takımların kazanmak için çok çalışmak ve çok dikkatli oynamak zorunda oldukları da ayrıca belirtildi.
TBL’deki pekçok takımda önümüzdeki yıllarda Basketbol Süper Ligi'nde oynayabilecek yetenekteki genç oyuncuların varlığı göze çarpıyor. Aralarında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un oyun kurucusu ErickNeal’in de yer aldığı bazı yabancıların da yine Süper Lig takımlarında şans bulabileceği belirtiliyor.
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Doludizgin
Geçtiğimiz hafta sonu TBL’nin zirvesini ve alt sıralarını ilgilendiren karşılaşmada Lokman Hekim Belediyespor, Samsun deplasmanında galip geldi ve ilk 7 haftada 6. galibiyetini aldı. Maçın başından sonuna kadar etkili olan ekibimiz, Magic Erick’in liderliğinde Utku’nun da skora katkısıyla zor bir deplasmandan galibiyet çıkarmayı başararak  zirvedeki yerini korudu. Evsahibi Samsunspor ise evindeki bir maçı daha kaybederek alt sıralarda kaldı. 
Samsunspor koçu Gökhan Taştimur kaybettikleri Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maçından sonra yaptığı açıklamada takımımız için “Fethiye Belediyespor kısıtlı bir bütçe ile harika iş çıkarıyor. Hiçbir şekilde Fethiye’nin galibiyetini gölgelemek istemem, ancak Samsunspor daha formda hakemlerle oynamayı hak ediyor" ifadesini kullandı. 
Şehir Bu Takıma Sahip Çıkmalı
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, tüm beklentilerin ötesinde son derece başarılı bir performans ortaya koyarken, şehrin takıma daha fazla destek vermesi gerekiyor. Zira, şehrin takımı sahiplenmesi halinde, Fethiye kısa zamanda önemli bir basketbol kentine dönüşebilir ve bu durum şehir ekonomisine önemli katkı sağlar.
Bu Cumartesi Günü Rakip 1881 Düzce 
Bu yıl yükseldiği Türkiye Basketbol Ligi’nde ilk 7 haftada 6 galibiyet alarak liderliği Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile paylaşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 8. haftasında, 30 Kasım Cumartesi günü, saat 17.00’de, 1881 Düzce ile oynayacak. 16 takımlı ligde takımımız averajla ikinci sırada yer alırken, rakip 1881 Düzce ise sezon başından beri çıktığı 7 maçta sadece 2 galibiyet alabildi ve 13. sırada bulunuyor.
Takımımız ligin ilk 7 haftasında rakip potalara toplam 580 sayı atarken, kendi potasında 548 sayı gördü. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, kaydettiği 580 sayıyla ligin en skorer 3. takımı olma özelliğini elinde bulunduruyor.
 

Türkiye Basketbol Ligi'nde Mücadele Kızıştı
Türkiye Basketbol Ligi'nde Mücadele Kızıştı
Türkiye Basketbol Ligi'nde Mücadele Kızıştı
Türkiye Basketbol Ligi'nde Mücadele Kızıştı

Bakmadan Geçme