TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ'NDE TAKVİM BELLİ OLDU

İstanbul'da toplanan Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Ligi 2020 – 2021 sezonu takvimini belirledi.

  • 6795
TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ'NDE TAKVİM BELLİ OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna göre, Fethiye Belediyespor’un da yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezon yine 16 takımın katılımıyla, çift devreli lig usulü, 30 haftalık “Normal Sezon” ve “Play off” müsabakaları olmak üzere iki aşamada oynanacak. Normal sezon 16 Ekim 2020’de başlayacak ve devreye 17 Ocak 2021’de girilecek. Normal sezonun ikinci yarısı 29 Ocak 2021’de başlayacak ve 2 Mayıs 2021 tarihinde lider olan takım direkt Basketbol Süper Ligine yükselecek. Normal sezonu 15. ve 16. sırada bitiren takımlar bir alt lige düşecekler.

Normal ligde 2. ila 9. sırayı alan takımlar 7 Mayıs 2021 – 10 Haziran 2021 tarihleri arasında play-off maçları  oynayacaklar.  Ancak Türkiye Basketbol Federasyonu içinde bulunulan corona virüs salgını nedeniyle nihai kararını 14 Ağustos 2020 tarihinde verecek. 
Federasyonun bu planlamalarına göre, normal sezonda toplam 240 maç, Play off’larda ise 17-27 maç oynanacak. 

Türkiye Basketbol Federasyonu 2020 – 2021 sezonu Federasyon Kupası maçlarının 27 Eylül 2020 – 4 Ekim 2020 tarihleri arasında oynanmasını kararlaştırdı. Ancak Federasyon Kupası maçlarının nerede oynanacağı henüz netleşmedi. Öte yandan, Federasyonun 14 Ağustos 2020’de yapacağı toplantıda, bu takvimin coronavirüs salgını nedeniyle uygulanamayacağına kanaat getirilirse veya lig ilk 5 haftada durdurulursa  TBL iki gruba ayrılacak. Bu durumda  sezon iki grupta yine çift devreli lig usulü Normal Lig ve playoff müsabakaları olmak üzere iki aşamada oynanacak.  İki grupta da ilk dört sırayı alan takımlar (toplam sekiz takım) birbirleriyle playoff müsabakaları oynayacaklar. 

SON SANİYE SÜRPRİZİ OLMAZSA FETHİYE BELEDİYE YİNE TBL’DE 

Diğer yandan, 30 Haziran 2020 tarihinde  İstanbul’da toplanan Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2020 – 2021 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde yer alacak takımları açıkladı. 2019 – 2020 sezonunu oynanmamış kabul eden Federasyon, mali kriterleri yerine getiremediği değerlendirmesiyle, Sigortam.net İTÜ’yü (değişen ismiyle Bakırköy Basket) Basketbol Süper Ligi'nden ihraç etti. Toplantıda ayrıca, ekonomik verilerinin yetersiz olduğu kanaatiyle, Beşiktaş, Galatasaray ve Karşıyaka'nın 1'er puanının silinmesine karar verildi. 
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bağımsız denetleme kuruluşlarının raporları doğrultusunda Bakırköy Basket'i (Sigortam.net İTÜ) Basketbol Süper Ligi'ne almama kararından ötürü bu kulübün Tahkim Kurulu’na gitme olasılığı belirdi. 

Bakırköy Basket, Tahkim Kurulu’na gitmezse ya da Tahkim Kurulu aleyhte karar verirse, Türkiye Basketbol Ligi'nde liglere ara verildiği gün averajla ilk sırada olan PETKİM, Basketbol Süper Ligi'ne alınacak. Bakırköy Basket ise bu durumda istediği takdirde Türkiye Basketbol Ligi’nde oynayacak. Basketbol Süper Ligi'nden herhangi bir takımın çekilmesi ya da bir başka kulübün daha ihraç edilmesi halindeyse, liglere ara verildiği gün TBL’de averajla ikinci sırada yer alan Fethiye Belediyespor’un Basketbol Süper Ligi'ne davet edilmesi söz konusu olabilecek.

Bakmadan Geçme