Türk Kızılayı Fethiye,10 ayda 3 bin 262 kişiye yardım ulaştırdı

Türkiye'nin en köklü kurumlarından Türk Kızılayı'nın Fethiye Şubesi, 2021 yılının ilk 10 aylık faaliyet raporu yayımlandı. Rapora göre ayni ve nakdi yardımların yanı sıra afet anında müdahale ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Türk Kızılayı Fethiye Şubesi, yardımlarıyla 2021 yılının ilk 10 ayında 3 Bin 262 kişiye ulaştı.

  • 443
Türk Kızılayı Fethiye,10 ayda 3 bin 262 kişiye yardım ulaştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurulduğu 11 Haziran 1868 yılından günümüze gerek ulusal gerekse uluslararası olarak sosyal yardım faaliyetleri yürüten Türk Kızılayı’nın Fethiye Şubesi, gelişmiş insan kaynağı, gönüllü ekipleri ve bağışçılarıyla büyük bir aile olarak hizmetlerine devam ediyor. Geride bıraktığımız 2021 yılının ilk 10 ayında  da tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi faaliyetlerine aralıksız devam eden Türk Kızılayı Fethiye, yardımlarıyla 2021 yılında ulusal ve uluslararası bazda toplam 3 Bin 262 kişiye ulaştı.Vekaleten kurban kesim programıyla bu yıl Kızılay İstanbul Şubesi, yurt içinde 10  yurt dışında 44 olmak üzere toplam 56 Bin 700  bin  Türk Lirası değerinde kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Yine Ramazan ve Kurban Bayramlarında Fethiye ve Seydikemer İlçelerinde 110 öksüz ve yetim çocuğa toplam 30 Bin Türk Lirası değerinde bayramlık dağıtımı gerçekleştirdi.

“KIZILAY 153 YILDIR BÜYÜYEN BİR İYİLİK HAREKETİDİR”
Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 153 yılı geride bırakan Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam ediyor. Türk Kızılay Fethiye Şubesi Başkanı Burhanettin Tuna,  “Kızılay 153 yıldır büyüyen bir ‘iyilik’ hareketidir. Milyonlarca gönüllünün tarih boyunca verdiği su ile büyüyen bu ‘iyilik çınarı’ bugün kurduğu çağdaş sistemlerle dünyada ‘iyilik’ var olduğu sürece insan acısını dindirmeye devam edecektir” dedi.

“İYİLİK VAR OLDUĞU SÜRECE BİZDE VARIZ”
Kızılay’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle açıklamada bulunan Türk Kızılay Fethiye Şubesi Başkanı Burhaneddin Tuna “Kızılay 153 yıldır büyüyen bir ‘iyilik’ hareketidir. Gönüllü bir grup ‘iyi’ insan tarafından kurulmuştur ve 1,5 asrı geçen varlığını da gönüllü ‘iyi’ insanların desteğine borçludur. Yeryüzünde iyilik var olduğu sürece de bu kurumun bayrağı nerede ihtiyaç sahibi varsa orada dalgalanacaktır” diye konuştu.

MEHMETÇİĞİN HEP YANINDA
Burhanettin Tuna “Kızılay Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar geçen sürede, Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan askerlerin yardımına koşmuştur. İstanbul’da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen tüm doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerinin bakımını, yerleşim ve beslenmelerini sağlayan Kızılay, koronavirüs salgınından etkilenenlere de yardımlarıyla destek olmuştur. Kızılay, hain 15 Temmuz kalkışmasını da bir ‘beşeri afet’ olarak değerlendirmiş ve milletine destek için tüm gücünü ortaya koymuştur.” dedi.
 

Türk Kızılayı Fethiye,10 ayda 3 bin 262 kişiye yardım ulaştırdı
Türk Kızılayı Fethiye,10 ayda 3 bin 262 kişiye yardım ulaştırdı

Bakmadan Geçme