Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'

Fethiye ve çevresindeki turizmciler sezonun zamanında açılıp açılamayacağını düşüncesinde… Korona virüs salgınının kontrol edilebilmesi için güvenli turizm sertifikası ile birlikte normalleşme sürecini bekleyen turizmciler, altyapı çalışmalarının da zamanında bitirilmesini bekliyor. Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, belediye tarafından Çalış Plajı çevresinde yürütülen düzenleme çalışmalarının 15 Nisan'a yetişeceğini ifade ederek, 'Yöremizde turizmde her şey aşıya bağlı. Kapanan Türkiye ve yabancı ülkeler kısıtlamanın kalkması ile tatile koşacaklardır' dedi. 

  • 1698
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de normalleşme süreci bekleniyor. Pandemiden en çok etkilenen sektörler arasında yer alan turizmde; 2021 yılında beklentiler aşı uygulaması ve tedavi sürecine bağlı. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada, “Fethiye’de birkaç gündür güzel havayı özlemiştik. Çalış Plajı’nda vatandaşlar ve yerleşik yaşayan yabancılar güneşin tadını çıkarıyor. Denize girenler de var. Çalış sahil bandı düzenlemesi projesi kapsamında, yüklenici firma yoğun bir çalışma yürütüyor. AYDEM ve MUSKİ gerekli işlemleri tamamladı. Nisan’ın ortalarında tamamlanacağını düşünüyorum. İstinat duvarı yeniden yapılıyor. İş makineleri ve kamyonlar hafriyat taşıma işlemi gerçekleştiriyor. Havaların kötü gitmesi nedeniyle 2-3 haftalık bir kaybımız oldu. Başkanımız ve müteahhit firmadan çalışmanın belirtildiği zamanda biteceğinin sözünü aldık” şeklinde ifadeler kullandı. 

TURİZM MERKEZLERİ DOLACAK 
Korona virüs aşısı ve tedavinin ilerleyişinde başarının yakalanması ile 2021 turizm sezonunda turistik bölgelerin dolu olacağını vurgulayan Turizmci Ay, “Geçtiğimiz hafta Muğla Valiliği’nde, Turizm Geliştirme Ajansı tarafından gerçekleştirilen toplantıya katıldık. FTSO ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği olarak bu organizasyonda yer aldık. Turizmde her şey aşının ve tedavinin sürecine bağlı. Dünya genelinde insanlar, sağlığını ve pandeminin durumunu göz önünde bulundurarak tatile çıkacaklardır. Mart ve Nisan ayında aşıların geri dönüşleri güzel olursa, turistik merkezlerin dopdolu olacağını umut ediyorum. 2,5 ay turizm sezonunun olduğu bir yerde, işletmeciler borçlu duruma düşmektedir. Halimizin çok keyifli olduğunu söyleyemeyiz. Ödenecek kredilerin ötelenmesini talep ediyoruz. Bu turizm sezonunu da geçen yıl olduğu gibi tamamlarsak; çok kötü durumlara düşeceğimiz düşüncesindeyim. Gelirlerinin büyük bir bölümü turizm olan bir ilçede yaşıyoruz. Turizmden bir kazancımız olmazsa; önümüzdeki kış dönemleri ilçemiz için keyifli olmayabilir” diye konuştu. 

KONTROLLÜ ŞEKİLDE AÇILMALIDIR 
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çakır açıklamasında, “Turizmin verimli olabilmesi adına Mart ve Nisan aylarında bir normalleşme olması lazım. Böyle olmazsa tamamen biteriz. Nisan ve Mayıs aylarında oteller, restoranlar ve diğer işletmelerin kontrollü şekilde açılmalıdır. Hepimiz bu beklentideyiz… Nisan ayının ortalarında sahil düzenlemesinin bitirilmesini bekliyoruz” diye konuştu. 


 

Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'
Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'
Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'
Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'
Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'
Turizmci Ay, 'Turizmde her şey aşıya bağlı'

Bakmadan Geçme