'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye'nin tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde açıldı. 20 ülkeden 2 bin acente yetkilisinin katıldığı fuarda, 'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, deniz, kum ve güneş turizmi ile tanınan Fethiye'nin aslında çok ciddi spor, tarih, sağlık, kültür turizmi potansiyeline de sahip olduğuna dikkat çekerek farklı sektörlerdeki turizm yatırımcılarını bölgeye davet etti.

  • 1498
'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fuarın açılış törenin ardından FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, katıldıkları ‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde Fethiye’yi anlattı. Fethiye’nin turistik bölgeleri hakkında bilgiler veren Başkan Yardımcısı Bolelli, tüm katılımcıları Fethiye’ye davet etti.

BAŞKAN ÇIRALI, “9 AYDA 908 BİN YABANCI TURİST AĞIRLADIK”
Başkan Çıralı ise Fethiye turizmine yönelik rakamları katılımcılarla paylaştı. 2019 yılında Muğla olarak 3 milyon 266 bin 650 turisti ağırlayan Muğla’ya, pandeminin en yoğun hissedildiği 2020 yılında sadece 695 bin 314 yabancı turist geldiğini vurgulayan Başkan Çıralı sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bu yıl 9 ayda 908 bin yabancı turist ağırladık. Yılsonuna kadar bu rakamın 1 milyonu geçmesini umut ediyoruz. Geçen yıl yani 2020 yılının 9 aylık döneminde Muğla’ya 610 bin yabancı turist girişi olmuştu. Yani yabancı turist sayısında bu yıl yüzde 49 artış oldu ama bu artış kötünün iyisi. 2021 yılında pazar ülkelere göre dağılım da çok değişti. Her yıl İngiltere’den sadece Dalaman’dan bölgemize 800-900 bin turist gelirken, bu yıl Muğla’ya en fazla turist 256 bin 475 kişi ile Ukrayna’dan geldi. Bölgemizin bir numaralı pazarı İngiltere’den gelen turist sayısı ise 11 bin 971 oldu. Sıralamada 2’nci sırayı 241 bin 339 kişiyle Rusya, 3’üncü sırayı ise 78 bin 291 kişi ile Polonya aldı. Bu rakamlar ve tüm bu süreçte yaşadıklarımız turizmde tek bir ülkeye veya pazara bağımlı olmanın yanlışlığını bir kez daha bize gösterdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2018 yılından bu yana bölgemizde turizmin 12 aya yayılması ve pazarın çeşitlendirilmesi gerektiğini savunduk ve buna ilişkin çalışmalar yaptık. Yaşadığımız bu süreç ne kadar haklı olduğumuzu ve bir kez daha ortaya koydu. Tüm krizlerden bir ders çıkarmak gerekiyor. Biz de kısa ve orta vadeli planlarımızı yaparken son 3 yıldır yaşadıklarımızı dikkate alacağız. Mesela salgınla birlikte villa turizmine rağbet çok hızla arttı. Çünkü insanlar kendilerini güvende hissetmek istiyor. Fethiye olarak bu ihtiyaca da cevap verdik” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN YARDIMCISI BOLELLİ, “FETHİYE ALTERNATİF TURİZM KENTİ”
‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde Fethiye’yi anlatan Başkan Yardımcısı Bolelli Fethiye’nin bir alternatif kenti olduğuna dikkat çekti. Turizmi 12 aya yayma çabası içerisinde olduklarının altını çizen Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, “Kentimiz 12 ay yaşayan bir kent olduğu için biz turizmi 12 aya yayma çabası içerisindeyiz. Özellikle turizmi deniz, kum, güneş çıkarma konusu pek çok kentte olduğu gibi bizde de yoğun bir şekilde çalışılıyor. Bu yönde bizim bir takım avantajlarımız var. Babadağ da 21 yıldır sürdürdüğümüz hava oyunları ile Babadağ yamaç paraşütünü dünyada en çok bilinen en çok tanınan yamaç paraşütü merkezi haline getirdik diyebilirim. Hava şartları el verdiği sürece 12 ay atlayış yapabildikleri için bu Fethiye’de kış turizmine güzellik katılıyor. Sayısal olarak da geçen yıllarda 200 bini geçen atlayış sayıldı. Bu senede pandeminin etkisiyle biraz yavaşlasa da ilk 9 ay içerisinde 130 bini buldu. Yılsonuna kadar yine 200 bin atlayışı geçeceğimizi tahmin ediyorum. Bu sene faaliyete giren teleferik sayesinde ulaşımı da kolaylaştırdık. Bu nedenle cazibe artacaktır. Fethiye ayrıca Türkiye’nin en uzun likya yolunun çok önemli bir kısmına sahip. Kayaköy’ümüz var. Mübadele sırasında boşaltılmış bir yer. Türk-Rum kardeşliğini sembolize etmesi açısında çok önemli bir bölgemiz. Çevremizde çok fazla Roma döneminden ve Likya antik yerleşim yerleri var. Tarih turizmini de alternatif turizmin içerisine alma çabası içerisindeyiz. Bir tiyatromuz var. Türkiye’de denize sıfır bu şekilde tiyatro bir Kaş’ta var birde Fethiye’de var. Alternatif turizm olanakları Fethiye’de çok fazla. Fethiye’nin çok yakınında 18 kilometre derinliğinde Saklıkent kanyonumuz var. Saklıkent ve Ören kanyonumuz çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bu sene başlattığımız bir proje ile Avrupa bisiklet yolu rotalarına Fethiye ve Seydikemer ekleme çalışmaları başladı. İşaretleme çalışmalarını devam ettiriyoruz. Buda alternatif turizm seçeneği. Fethiye’ye gelecek olan misafirlerimiz her gününü dolu dolu etkinliklerle geçirip çok mutlu ayrılacaklardır” ifadelerini kullandı. 

'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu
'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu
'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu
'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu
'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu
'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu
'Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli'nde Fethiye konuşuldu

Bakmadan Geçme