TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN

Ak Parti Fethiye 7. Olağan kongresinde mevcut başkan ve Genel Merkez adayı Turgay Öztürk yeniden İlçe Başkanlığına seçildi. Genel kurulda 315 delege oy kullandı. Turgay Öztürk 227 oy ile Ak Parti İlçe Başkanlığına seçildi. Kongrede liste çıkaran Harun Balcı ise 72 oy aldı. 16 oy da geçersiz sayıldı.

  • 4499
TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Fethiye 7. Olağan Kongresi’ne yoğun ilgi oldu. Merkez Atatürk İlkokulu bahçesinde yapılan olağan genel kurulda pandemi tedbirleri uygulandı. Kongreye AK Parti İzmir Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi İl Koordinatörü Mahmut Atilla Kaya, AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Muğla eski Milletvekillerinden Hasan Özyer, Muğla İl Başkanı Kadem Mete, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, muhtarlar ile delegeler ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından divan başkanlığını AK Parti İzmir Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi İl Koordinatörü Mahmut Atilla Kaya’nın yaptığı kongrede; divan başkan yardımcılığında Şadi Pirci, katip üyeliklerde Sinan Cengil, Ayşe Çiftçi ve Bekir Eser görev yaptılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının sinevizyondan izlenip, büyük alkış alan kongrede sık sık sosyal mesafe ve maske uyarılarında bulunuldu.   

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, kongrede yaptığı konuşmada, “Kongrelerde bir bayrak değişimi yaşanır. Bu bayrak nisan ayı başında tarafıma teslim edildi. Bayrağı yere düşürmedik. Teşkilatım, kadın kollarım ve gençlik kollarım ile uyumlu bir çalışma sergiledik. Bundan sonra da yine arkadaşlarımızla bayrağı yere düşürmeden dava şuuru içinde yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Fethiye’de oy oranımızı yükseltip yüce mecliste Sayın vekillerimizin sayısını arttıracağız. Fethiye’mizi de Ak belediyecilik ile tanıştıracağız” dedi. 

Muğla eski Milletvekillerinden Hasan Özyer de “Siyaset hizmet için yapılır. Ak Parti Hizmet partisidir. Muğla ve ilçelerine yapılan tüm hizmetler için Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Biz büyük bir milletiz. Huzur ve barışı yaşamak istiyorsak her zaman birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” diye konuştu. 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete de 2015 yılındaki grup seçimlerini hatırlatıp; “2. Milletvekilliğini çıkarttık, daha sonra 319 oy ile 3. Milletvekilliğini kaçırdık. Kaybetme üzüntüsüyle yerel seçimlere geldik. Bu bize Muğla başarı öyküsünü sinyal veriyordu. Muğla’da Büyükşehri alabiliriz diyorduk. 7 ilçede kazandık. En kısa sürede birlik beraberlik içinde olursak Büyükşehri de diğer ilçeleri de kazanabiliriz. Fethiye’de son seçimlerde yüzde 44.8 oy alıp kaybettik. Bizim Muğla Büyükşehir’de mecliste aldığımız oyu Başkanlıkta alsaydık Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını da kazanacaktık. Kaybedildiği için olan Fethiye ve Muğla’ya oluyor. Teşkilat çalışmaları çok önemli. Teşkilatçılıkta makam kabul etmeyen görev alan olmak gerekir. Makamlar ve mevkiler geçicidir. Fethiye’de de birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Teşkilatımız Turgay Öztürk’ü başkan adayı olarak belirledi. Bugün ona destek verilmelidir” dedi. 

Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da “Yerel seçimlerde Fethiye Belediye Başkanlığını alacağımıza çok inanmıştım. Önümüzdeki yerel seçimde Fethiye Belediye Başkanlığını ve Muğla Büyükşehir Belediyesini almak tek hedefimiz. Geçen seçimde 7 belediyeyi aldık. Şimdi Seydikemer, Dalaman’ın arasında kalan Fethiye’yi de kazanacağız. Bu kongrenin ardından hepimize çok çalışmak düşüyor” diyerek Fethiye’ye müjdeler verdi. 

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir de kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunup; “Birlik ve beraberlik içerisinde 2024 yılında yapılacak seçimlere kadar AK parti misyonunu herkese anlatmalıyız” ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi İl Koordinatörü Mahmut Atilla Kaya, “Bu kardeşlik ruhu devam ettiği müddet kimse bu bayrağı AK Parti’den alamaz. Muğla’da hedefimiz büyükşehir belediyesini kazanmak” diyerek “Kongremiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ İLÇE YENİ YÖNETİM KURULU 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığına Turgay Öztürk ve yönetim kurulu büyük bir farkla seçildi. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün yönetim kurulunda Abdullah Güldür, Adem Camuz, Adnan Özal, Aslı Akgül, Behzat Özkaraca, Bülent Taşan, Cüneyt Yalçın, Feride Aydın, Hilal Günay, Hüdaverdi Sarper Konakçı, İbrahim Demirtaş, İrem Değirmenci, İsmail Çetin Büyüksolak, Kerim Arslan, Mehmet Cura, Mehtap Sarıoğlu, Mevlüt Ülker, Murat Çağlar Ayıkol, Murat Koyuncu, Mustafa Akın Günday, Mustafa Dişdiş, Mustafa Uçar, Özge Bayburtlu, Ramazan Kocaköse, Salih Dündar, Süleyman Güldür, Süleyman Koca, Yıldıray Göksu ve Zafer Aykaç yer alıyor. Öte yandan AK Parti 7. Olağan Genel Kurulu’nda 105 kişilik il kongre delegeleri de seçimle belirlendi.   

HARUN BALCI KRİZİ

Kongrenin yapılacağı okulun bahçesine girişte aday olmak istediğini belirten Harun Balcı, arkadaşlarıyla içeri girmek istedi. Ancak polis delege kartı olmadığı gerekçesiyle önce içeri alınmadılar. Bu sırada tartışmalar yaşandı. Balcı zorla içeri girmek istedi. Milletvekilleri ve Turgay Öztürk’e içeri alınmadıklarını söyledi. Yaklaşık 25 dakika süren tartışmanın ardından Balcı ve arkadaşları içeri alındı. Bu sırada Balcı, davul zurna ekibi getirtti. Okul bahçesi dışında da davul çaldırdı. Harun Balcı içeriye alındıktan sonra Başkan Turgay Öztürk ile birlikte gazetecilere poz verdi. İl Başkanı Kadem Mete de Harun Balcı’yı sakinleştirmeye çalıştı. Kadem Mete konuşurken Balcı, İl Başkanının oturduğu sandalyeye geçerek Turgay Öztürk ile birlikte yan yana kongreyi bir süre takip etti.

TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN
TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN
TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN
TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN
TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN
TURGAY ÖZTÜRK, BÜYÜK FARKLA BAŞKAN
Yorumlar 2
İbrahim keser 21 Eylül 2020 07:14

Akp delegesiyim. Böyle rezil bir kongre görmedim. Birkere salginla ilgili hiçbir tedbir alınmadığı gibi organizasyon sıfır dı. Üst Yönetim konuşmalarında hep tarafliydi. İlbaskani (i başarı olarak gösterip kullanabilir bir yönetim için taraf oluyordu. Delegenin iradesi hiçe sayıldı yazıklar olsun. Bir delege olarak utandım. Kendimi bazılarının dediği gibi gerçekten bizler koyunmuyuz diye düşündüm

İbrahim keser 21 Eylül 2020 00:08

Ben bir akp delegesiyim. Böyle rezil bir kongre olmaz. Salginla ilgili hiçbir önlem yoktu. İl başkanı ve divan çok ayıp etti. Taraflı davrandı. Yönetim artık benim gözümde bir zavallı dır. Hatta öyle bir yonetimki delege kartlarinin üstüne bir numara yazmaktan aciz. Madem üst yönetim yönetici belirleyecekti biz delegeler ne için varız. Biz gerçekten koyunmuyuz. İlbaskani başarıdan bahsediyor Muğla'da oy oranı ( Başarı bumu. Kürsüye çıkıp taraflı davranıyor. Yazıklar olsun. Bugün akp liligimden utandım.

Bakmadan Geçme