Tünele Alternatif Yol Çalışmasına Olumsuz Yanıt

Göcek tüneli geçiş ücretinin her yıl arttırılması bu yılda fahiş fiyata çıkarılması üzerine Fethiye'deki turizmciler tepkilerini geçtiğimiz günlerde düzenledikleri bir basın toplantısı ile göstermişlerdi.

  • 5908
Tünele Alternatif Yol Çalışmasına Olumsuz Yanıt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özgen Uysal tarafından yapılan basın açıklamasına Fethiye’deki sivil toplum kuruluşu başkanları da katılarak Göcek tüneli ücretlerinin arttırılmasına tepki göstermiş. Göcek dağ yolunun gidiş geliş olmak üzere genişletilmesini talep etmişlerdi. Bu açıklamaların ardından Fethiye’den çok sayıda vatandaş Göcek tüneli geçiş ücretinin yüksek olduğunu dile getirip Göcek dağ yolunun geniş ve güvenli hale getirilmesi taleplerini CİMER’E iletmişlerdi. Konu ile ilgili olarak Karayolları yetkilileri müracaatçılara gönderdikleri yazılarda talebi olumsuz olarak değerlendirdiler. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Yaşar yolun dağlık arazi özelliğindeki topografik yapı mevcut yolun dağlık arazi olması nedeni ile standardının yükseltilmesinin güç olduğunu bildirdi. Yaşar, CİMER başvurusuna gönderdiği cevapta “Göcek tüneli yap-işlet devret yöntemi ile yaptırılmıştır. Bu nedenle gidiş ve gelişte ayrı ayrı ücret alınmak kaydıyla 31.12.2025 tarihine kadar Göcek Tüneli İnş. ve Taah.AŞ. tarafından işletilecektir. En son 2019 yılı ocak ayında yeniden düzenlenen tünel geçiş ücretleri, imtiyaz sözleşmesinin ‘geçiş ücretleri belirlenmesi’ başlıklı 16. Maddesi kapsamında 2002- 2020 yılları arasındaki TÜFE endeksindeki artış baz alınarak yapılan hesap ile bulunan ücretlerin altında kalmak kaydı ile 2020 ocak ayında yeniden güncellenmiştir. Fethiye-Dalaman yolunun Göcek tüneli ücretli geçiş hattının alternatifi olan ve tepeleri dolaşan ücretsiz geçiş yolu; dağlık arazi özelliğindeki topografik yapı, mevcut yolun yatay ve düşey geometrik standardının yükseltilmesini etkileyecek ölçüde sarptır. Dağlık arazi nedeni ile hem boyuna eğim, hem de yanal arazi eğiminin yüksek olması ve zemin yapısı nedeni ile mevcut 2+1 yolun gidiş geliş genişletilmesi ya da standart yükseltilmesi oldukça güçtür. Göcek dağ yolu üzerinde her türlü yatay ve düşey işaretlemeler tam ve eksiksizdir.” şeklinde yanıt verdi. 

Tünele Alternatif Yol Çalışmasına Olumsuz Yanıt
Tünele Alternatif Yol Çalışmasına Olumsuz Yanıt
Tünele Alternatif Yol Çalışmasına Olumsuz Yanıt
Tünele Alternatif Yol Çalışmasına Olumsuz Yanıt
Yorumlar 2
Tunelci 12 Mart 2020 06:04

Gecersen cebinden.Gecmezsen herkesin cebinden.Adamlar iyi yere tezgah acmislar.

İlhan Aygün 09 Mart 2020 20:23

Ben izmitliyim emekliyim.Burdan hiç geçmedim,geçmem,geçemem farkındaysanız son gelen zamlardan sonra herkes eski yolu kullanıyor.Ben bu şubatın 22 sinde 1 saat tünele girmeden önceki petrolde bunu gözlemledim.1 saatte 10 tane araç geçti geri kalan 72 araç sayd8m eski yolu kullandı tabi birde bunun fethiyeden gelişi var.Hemen hemen ayni

Bakmadan Geçme