Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Fethiye'de de Sokağa Çıkma Saatleri Değişti

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında toplanan Fethiye İlçe Hıfzıssıhha Meclisi, Koronavirüs (Covid-19) salgınını konuşmak üzere tekrar bir araya geldi. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de de 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkma saati 17 Mayıs Pazar için 12.00-18.00 olarak belirlendi

  • 4259
Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Fethiye'de de Sokağa Çıkma Saatleri Değişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Corona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir evde olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için 4 Mayıs'ta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından belirli süre ile sokağa çıkma izni verildi. İlk hafta tüm yaş grupları belirlenen süreler zarfında sokağa çıktı. Ancak 65 yaş ve üstü vatandaşların pazar günü sokağa çıkma saatleri değişti. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkma saati 17 Mayıs Pazar için 12.00-18.00 olarak belirlendi.

Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riskiyönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında toplanan Fethiye İlçe Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararlar aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, Bilim Kurulunun önerisi ile 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşların belirlenecek rutin aralıklarla sokağa çıkmalarına izin verilmesi uygun görüldü.  

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddesi uyarınca bazı tedbir kararları alındı.

Buna göre; 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 17 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine izin verildi. 
Genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocukların 20 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 22 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkabilmelerine izin verildi. 
 
17 Mayıs Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı Muğla’da 65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarı çıkacağı 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile önümüzdeki günlerin meteorolojik şartları, hava sıcaklıklarının artması hususları değerlendirilip, muaf tutma uygulamasının 12:00-18:00 saatlerinde yapılmasına ve uygulamanın bu şekilde yürütülmesine; (diğer vatandaşlar ile risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşların karşı karşıya kalmaları halinde oluşabilecek riski azaltmak adına) anılan grubun dışında kalan vatandaşlar gönüllü olarak evlerinden çıkmamaları için her türlü iletişim kanalı kullanılarak etkin bir bilgilendirme/kampanya yapılmasına karar verildi. 

Fethiye İlçe Hıfzıssıhha Meclisi kararlarına uymayan vatandaşlara; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacak. 

 
 

Bakmadan Geçme