Tüm Personel Taramadan Geçiyor

Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü günden bu yana Pandemi hastanesi ilan edilen ve yoğun bir süreç yaşayan hala da vakalara anında müdahale yapan Fethiye Devlet Hastanesi'nin 900'ü aşkın personeli, bir hafta içinde Covid-19 testinden geçirilecek. Hastane Başhekimi Yavuz Okulu ve Hastane Müdürü Süleyman Can, ilk testleri yaptıran kişiler olurken Başhekim Yavuz Okulu 'Farkında olmadan hastalığı atlatan veya taşıyıcı olan personellerimizi de belirlemiş olacağız ki hem hastalarımıza hem diğer personellerimize bulaşı önlemiş olacağız' ifadelerini kullandı.

  • 3752
Tüm Personel Taramadan Geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 sürecinde Pandemi Hastanesi olarak görevlendirilen Fethiye Devlet Hastanesi’nde tüm personele Koronavirüs Testi uygulanacak. Fethiye Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları Dr. Hacer Dağdeviren ve Dr. Sebahat Memiş salgının ilk gününden bu yana sağlık çalışanlarıyla birlikte büyük çaba sarf ediyor. Onlarca vakanın iyileştirilmesi için gece gündüz hastanede mesai harcayan doktorlar dahil 970 personele Covid-19 testi yapılarak taramadan geçiriliyor. Bir hafta sürecek olan testlerde ilk örnekler, Fethiye Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Dr. Hacer Dağdeviren tarafından Başhekim Yavuz Okulu ve Hastane Müdürü Süleyman Can ile hemşirelerden alındı.

RİSKLİ GRUPLAR ÖNCELİKLİ

Pandemi bölümündeki testlerin yaklaşık bir hafta boyunca tüm doktor ve hemşireler ile görevlilere yapılacağını belirten Başhekim Yavuz Okulu “Yaklaşık bir haftada tüm personelimizi taramayı düşünüyoruz. Öncelikle yüksek risk gurubu olan ameliyathane, yoğun bakım veya Covid-pandemi servisinde çalışan hem doktorlarımızı, hem hemşirelerimizi ve bütün personellerimizi taramak istiyoruz. Böylece farkında olmadan hastalığı atlatan veya taşıyıcı olan personellerimizi de belirlemiş olacağız ki hem hastalarımıza hem diğer personellerimize bulaşı önlemiş olacağız. Bu durum hastalık taşıyıcıların da ortaya çıkmasında bizler için büyük önem arz etmekte. İnşallah bir hafta sonra tüm personellerimizi taramış olacağız. Bu da arkadaşlarımızı açısından da güven oluşturmuş olacak. Yaklaşık 970 personele uygulanacak” dedi. Normalleşme sürecinde dikkatli olunmasını da isteyen Başhekim Yavuz Okulu “Biraz artış var ama biz yine de Fethiye halkımıza mümkün olduğunca acil durumlar haricinde hastaneye gelmemelerini söylüyoruz. Çünkü bu tür hastalıkların daha çok dolaştığı yerler hastaneler. AVM’ler. Bu nedenle herkes tedbirli olmalı” diye konuştu.

Tüm Personel Taramadan Geçiyor
Tüm Personel Taramadan Geçiyor
Tüm Personel Taramadan Geçiyor
Tüm Personel Taramadan Geçiyor
Tüm Personel Taramadan Geçiyor
Tüm Personel Taramadan Geçiyor
Tüm Personel Taramadan Geçiyor
Tüm Personel Taramadan Geçiyor

Bakmadan Geçme