• Haberler
  • Güncel
  • Tüm Fethiyelileri İlgilendiriyor: O Yolda Geçiş Ücreti Artıyor, Cezalar 2'ye Katlanıyor!

Tüm Fethiyelileri İlgilendiriyor: O Yolda Geçiş Ücreti Artıyor, Cezalar 2'ye Katlanıyor!

Tüm sürücüleri ilgilendiren önemli bir gelişme Resmi Gazete'de yayımlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı yol, köprü ve tünellerde geçiş ücretlerinin belirlenmesine ve uygulanmasına yönelik yönetmelikte değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte geçiş ücretlerini 15 gün içinde ödemeyenler ciddi idari para cezalarıyla karşılaşacak.

  • 2601

GEÇİŞ ÜCRETLERİNDE ARTIŞ YAŞANABİLİR

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, geçiş ücretlerinin hesaplanmasında kullanılan fiyat 25 kuruştan 1 TL’ye çıkarıldı. Bu artış, otoyol ücretlerinde de zam beklentisini beraberinde getirdi. Ücretlerin belirlenmesine ilişkin yönetmeliğin 8’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Bakanlar Kurulu” ibaresi, “Cumhurbaşkanı” olarak değiştirildi.

CEZASINI ÖDEMEYENLERE KORKUTAN HABER: "2 KATINA ÇIKACAK"

Yeni düzenlemeye göre, geçiş ücretlerini 15 gün içinde ödemeyenler ücretin bir katı kadar idari para cezası ödemek zorunda kalacak. Ödemeden geçiş yapanlar, 15 gün içinde yükümlü olduğu geçiş ücretini usulüne uygun olarak ödediğinde ceza uygulanmayacak. Ancak 15 gün içinde ödemeyenler, geçiş tarihini izleyen 45 gün içinde ücretin bir katı kadar idari para cezası ödeyecek.

FETHİYE'DE GÖCEK TÜNELİ DE ZAMLI ÜCRETLERDEN ETKİLENECEK

Bu değişiklikler, Fethiye'deki sürücüleri de doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle Göcek Tüneli'nden geçen sürücüler, yeni tarifelere göre daha yüksek geçiş ücretleri ödemek zorunda kalacaklar. Tünel geçişlerini düzenli olarak kullananlar için bu durum önemli bir maliyet artışı anlamına geliyor.

Yorumlar 2
Neşe Çebi 04 Ağustos 2024 09:03

Göcek tünelinde aynı araca 1 dakika arayla ikinci geçiş ücreti yazıldı. Böylece zaten gelirini ikiye katlıyor.

Sevda 01 Ağustos 2024 10:18

Bir kimse de sormuyor ya bu Türkiye'nin başka yerlerinde kmlerce tüneller bedava geçiliyor Göcek'teki bu küçücük tünel neden bu kadar pahalı diye ya da asıl sorulması gereken soruyu her yerde bedavayken neden bursa paralı diye

Bakmadan Geçme