Tüm Emekli Sen kapatma davası istinaf mahkemesince reddedildi

Ankara 34. İş Mahkemesinin Tüm Emekli Sen hakkında Ankara Valiliğinin isteği üzerine açılan davada verdiği kapatma kararı Ankara Bölge Adliyesi 29. Hukuk Dairesi tarafından bozuldu.

  • 604
Tüm Emekli Sen kapatma davası istinaf mahkemesince reddedildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Emekli Sen tarafından yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:
“29. Hukuk Dairesi, Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı gibi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri esas alarak ve Anayasamızın 17. Maddesinde yer alan “herkes yaşama maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir” ilkesine dayanarak emeklilerin sendika kurabileceğine ve üye olabileceğine hükmetmiştir. Bu kararla birlikte 13.500.000 emeklinin sendikamıza üye olabilir, örgütlenebilir hale gelmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır.
Bu karar çok önemli hukuksal bir belge ve kazanım olmasının yanı sıra fiili ve meşru mücadelemizin de kazanımıdır.
Bu başarı şubelerimiz, temsilciliklerimiz ve üyelerimiz olarak her türlü eziyete, zahmete ve baskıya karşı, emeklilerin sendika kurma hakkının yasal güvenceye kavuşmasının mücadelesini vererek, sürdüren, genelde 25 yıldır, Tüm Emekli Sen olarak da yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğümüz fiili, meşru ve örgütlü mücadelenin de bu karar da önemli bir payı hatta birinci derecede payı vardır.
Bu nedenle siz yol arkadaşlarımıza, örgütlerimize, şube ve temsilciliklerimize, üyelerimize bir kez daha teşekkür ederiz
Elde edilen kazanım dayanışma ile, örgütlü mücadele ile, hepimizin çabası ile kazanılmıştır.”
 

Bakmadan Geçme