TransAnatolia 2020'nin açılış töreni gerçekleştirildi

Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden biri olarak değerlendirilen TransAnatolia Rally Raid'in açılışı İstanbul'da gerçekleştirildi. Fethiye Orman Spor Kulübü adına yarışan Serkan Özdemir, bu organizasyonda Türkiye'yi temsil ediyor.

  • 952
TransAnatolia 2020'nin açılış töreni gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Anadolu Spor Organizasyonları Kulübü tarafından Spor Toto, Mitsubishi Motors, Anlas, Silverzone, İzeltaş, General Tire, Yiğit Akü, Reeder ve Fikirmedya sponsorluğunda düzenlenen organizasyon; 15-22 Ağustos tarihlerinde 2 bin 850 kilometrelik parkurda koşulacağı bildirildi. TOSFED ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilen TransAnatolia 2020’de 25 motosiklet, 37 4×4 otomobil, 3 SSV, 5 ATV olmak üzere toplam 70 araç, Dolmabahçe Sarayı önünden verilen seremonik start ile macera dolu yolculuğa çıktığı öğrenildi.  

Pazar sabahı Kemerburgaz’dan hareketle Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçen ekipler; Bolu Abant, Haymana, Tuz Gölü rotası ile Karaman’a ulaşacak. Yarış, Bolkar Dağları’ndaki zorlu etaplardan sonra benzer dönüş rotasıyla İstanbul Şile’de sona erdi. Fethiyeli sporcu Serkan Özdemir, bu yıl da başarılı bir sonuç ile dönmek istediğini söyledi. 

Zorlu mücadeleye katılan sporcular arasında, motosiklet kategorisinde Dakar yarışçılarından Fransız Xavier de Soultrait, İtalyan Alessandro Botturi, TransAnatolia 2019 birincisi İtalyan Maurizio Gerini, Fransız Adrien Van Beveren, Fransız Red Bull pilotu Camille Chapeliere ve iki kez İtalya şampiyonu olan Jacopo Cerutti gibi isimler yer alıyor.
 

TransAnatolia 2020'nin açılış töreni gerçekleştirildi
TransAnatolia 2020'nin açılış töreni gerçekleştirildi

Bakmadan Geçme