Torunoğulları, 'İnsanlar evinden çıkmak istemiyor'

24'üncü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan (EMITT ) Hollanda merkezli EDELSTAAL Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, 'Bugün bu Çin hastalığının nereye gideceğini bilmiyoruz. Turizmi ne kadar etkileyeceği belli değil. İlk defa Hollanda'da havaalanının çok boş olduğunu gördüm. Çok az insan vardı. Sebebine baktığımız zaman insanlar evinden çıkmak istemiyor' dedi.

  • 1825
Torunoğulları, 'İnsanlar evinden çıkmak istemiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24’üncü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan (EMITT ) Hollanda merkezli EDELSTAAL Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, FRT TV’ye açıklamalarda bulundu. EMITT’e katılan ve bölgenin daha iyi bir turizm sezonu geçirmesi için fuara destek veren Turgut Torunoğlları, Marmaris Belediyesi’nin standında fuara katılanlara bilgiler verdi. FRT TV’den Emrullah Gök ve Hülya Kulalı’ya çok önemli değerlendirmelerde bulunan Turgut Torunoğulları, şu an dünyayı tedirgin eden Corona virüsünün turizmi olumsuz yönde etkileyebileceğini kaydetti. 

Hollanda merkezli EDELSTAAL Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, “Fuara genel olarak baktığımız zaman güzel görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda Hollanda’da bir fuar vardı. Oraya da katıldım. Hem oraya hem de buraya baktığımız zaman Türkiye’ye bakış iyi. Yüzde 8-9 oranında Hollanda’da Türkiye’ye karşı 2019 yılına göre 2020 yılında daha bir yükseliş var. 2020 yılında da fiyatlarımız gayet iyidir. 2017 yılına göre otel fiyatları daha yüksek. Fiyatlar gayet iyi. Çok iyi geçeceğini düşünüyorum. Bekliyoruz da. Ama dünya o kadar karışık ki. Bugün bu Çin hastalığının nereye gideceğini bilmiyoruz. Turizmi ne kadar etkileyeceği belli değil. İlk defa Hollanda’da havaalanının çok boş olduğunu gördüm. Çok az insan vardı. Sebebine baktığımız zaman insanlar evinden çıkmak istemiyor hastalık bana da bulaşır düşüncesiyle. Son iki ayımız kaldı. İnşallah iyi bir şekilde çözülür” dedi.

Torunoğlları, “Türkiye’nin önümüzdeki yıllara göre daha kaliteli bir turist ağırlayacağını düşünüyorum. Çünkü fiyatlar yükseldikçe turist kalitesi de yükseliyor. Ben birkaç sene önce bir televizyon kanalında 80 milyon turist getirdiğimiz zaman  başarılı oluruz demiştim. Ama şimdi o düşüncemden vazgeçtim. Türkiye’ye 50-55 milyon turist getirelim ama kaliteli turist getirelim. Boşa hizmet vermeyelim. Çünkü gerçekten bizim otellerimiz çok iyi. Servisleri çok iyi. Her şey çok güzel. Ancak şansızız. Etrafımızda kavgalı, savaş yapan ülkeler var. Bunlar bizi etkiliyor. Bunlar olmazsa turizmin çok daha iyi olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

“AVRUPA’DA YAŞAYAN TÜRKLERİ UNUTMAYIN”
“Avrupa’da yaşayan Türkleri unutmayın” diyen Torunoğulları, “Türkiye’de üçüncü büyük turizm gücü Avrupa’daki Türklerdir. En çok para getiren birinci İngiltere, ikinci Almanya, üçüncü Avrupa’daki Türklerdir. Bir Avrupalı, Türkiye’de 750 Euro’ya tatil yaparken, bir Türk bin 500 iki bin Euro’ya tatil yapıyor. Dolayısıyla Avrupa’daki gençlerimiz artık başka ülkelere gidiyorlar. Devlet bir politika geliştirip, Avrupa’daki Türk gençlerinin de Türkiye’ye çekmesinin bir yolunu bulmalıyız” ifadelerini kullandı.   
 

Bakmadan Geçme