THK Fethiye Şubesi hazırlıklarını sürdürüyor

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, deri toplama faaliyetleri ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda deri makbuzları mahalle muhtarlarına teslim ediliyor.

  • 3459
THK Fethiye Şubesi hazırlıklarını sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan THK Fethiye Şube Başkan Vekili Avukat Günay Öztürk, Fethiye ve Seydikemer halkından destek istedi. Muhtarlar işbirliğinde yürütülecek çalışmalara Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer Belediyeleri ile Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüklerinin araç ve mekan temininde bulundukları ifade edildi. Öte yandan Ramazan Ayı’nda gerçekleşen fitre zekat faaliyetinde ise kurumun geçen yıla oranla yüzde 25’lik bir artışla 694 bin 163 TL toplandığı bildirildi.

 

THK Fethiye Şube Başkan Vekili Avukat Günay Öztürk yaptığı açıklamada, “2019 yılı fitre ve zekat toplama faaliyetlerimiz başarıyla tamamlanmıştır. Fethiyeli ve Seydikemerli vatandaşlarımıza, mahalle muhtarlarımıza yapmış oldukları katkı ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl toplanan gelir 694 bin 163 TL’dir. Geçen yıla oranla yüzde 25’lik bir artışla bu gelire ulaştık” ifadelerini kullandı.

 

Kurban derisi toplama faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Günay Öztürk, “2019 yılı kurban derisi toplama faaliyetleri sürecimizde ihale yapıldı. Hazırlıklarımıza da tüm hızıyla devam etmekteyiz. Maalesef bu yıl deri fiyatlarımız çok düşüktür. Koyun derisi 2,60 TL, keçi derisi 5,75 TL, sığır derisinin kilogram ücreti ise 2,75 TL’den ihale edilmiştir. Toplama çalışmasındaki masrafların artışından, deri fiyatlarındaki düşüşlerden dolayı birazcık muzdaripiz.  Bu konuyu Fethiyeli ve Seydikemerli hemşerilerimizin desteği ile aşacağımıza inanıyoruz” dedi. Öztürk, “Bu yıl kurban derilerinin mutlaka tuzlanmasını rica ediyoruz. Çünkü havalar çok sıcak olduğu için derilerdeki kayıpların azalmasını istiyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızın derilerini tuzlayıp, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait Okaliptüs Park’taki toplama alanına getirmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Hem toplama faaliyetlerindeki masrafların artması, araç sayısının az olması nedeniyle halkımızdan böyle bir destek bekliyoruz. Şube olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bize gösterilecek destekle önceki yıllarda olduğu gibi bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Şahsım ve kurumum adına tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Fitre ve zekat toplama faaliyetlerimizin yanı sıra kurban derisi toplama çalışmalarımızda bizlere destek olan mahalle muhtarlarımıza, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Fethiye ve Seydikemer Belediye Başkanlarımız ile Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakmadan Geçme