THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı

THK Fethiye Şubesi tarafından Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki muhtarlara vatandaşlara verilmek üzere 20 bin adet fitre ve zekat zarfı dağıtıldı. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, 'Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımız muhtarlarını ya da THK Fethiye Şubemizi arayıp fitre zekat zarfı isteyebilir. THK Fethiye Şubesi'ni arayan vatandaşlarımıza fitre zekat zarfını ulaştırıyoruz' ifadelerini kullandı.

  • 3424
THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Hava Kurumu Fethiye şubesi; her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da  bağışta bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımıza  mahalle muhtarları vasıtasıyla fitre ve zekat zarflarını  ulaştırdı. Tüm yurdu tehdit eden Koronavirüs  (covid-19) salgını nedeniyle  Ramazan ayı  içerisinde THK fitre ve zekat zarfları; istedikleri takdirde sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara ve isteyen tüm kişilere muhtarlar vasıtasıyla evlerine kadar teslim edilecek. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya; “Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığının  ,tüm Türkiye genelindeki şubeleri aracılığı  ile her yıl olduğu gibi İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı izin ve yetkiler çerçevesinde fitre zekat zarflarımız tüm mahalle muhtarlarına ulaştırılmıştır. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde 20 bin zarfı muhtarlarımıza teslim ettik. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 682 bin TL fitre ve zekat toplanmıştı. Bu yıl da Koronavirüse rağmen aynı miktara ulaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

KAMU YARARINA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Özkaya “Her yıl olduğu gibi bu Mübarek Ramazan ayında da İç İşleri Bakanlığımızdan alınan izin ve yetkiler dahilinde; Türk Hava Kurumumuz; fitre ve zekât toplamaya devam edecektir. Ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle fitre ve zekat zarflarımız başta sokağa çıkma  yasağı bulunan büyüklerimizde dahil olmak üzere  isteyen tüm vatandaşlarımıza muhtarlarımız vasıtasıyla ulaştırılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında Türk Hava Kurumuna  bağışta bulunacak tüm hayırseverlerimize şimdiden çok teşekkür ediyoruz.  Zekat ve fitre zarfları ilgili olarak vatandaşlarımız mahalle muhtarlarını veya kurumumuzu evden çıkmadan istediği zaman telefonla arayabilir ve her türlü bilgiyi öğrenebilirler. Halkımızdan aldığını yine halkımıza veren ve kamu yararına çalışan bir kurumuz. Arzu eden vatandaşlarımız;  Paspatur çarşısı eski Cami yanındaki şubemize gelerek makbuz mukabilinde de fitre zekat bağışlarını yatırabilirler” dedi.

“FİTRE MİKTARI KİŞİ BAŞI 27 TL. “

Özkaya “Her yıl olduğu gibi fitre ve zekat zarflarımızı hayırsever vatandaşlarımıza ulaştıran Fethiye ve Seydikemer ilçemizdeki tüm muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl da koronavirüs  salgını nedeniyle zorlu bir çalışma yapacaklar. Şimdiden kendilerine çok teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum. Bu yılki fitre miktarı kişi başı 27 TL. olmaktadır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin temel kurumlarından birisi olan Türk Hava Kurumumuz; devletten hiçbir gelir almadan tamamen vatandaşlarımızın Ramazan ayında fitre ve zekat bağışları, Kurban bayramında da kurban derileri bağışları ile ayakta durarak halkımıza ve gençlerimize hizmet vermektedir. Türk  Hava Kurumu vatandaşlarımızın destekleriyle  koronavirüs salgını yaşadığımız bu zor günleri de  aşacaktır” ifadelerini kullandı.

“THK İLKLERİ GERÇEKLEŞTİREN BİR KURUMDUR”

Türk Hava Kurumunun faaliyetlerini de kısaca özetleyen Başkan Mustafa Özkaya; “Türk Hava Kurumu 95 yıldır yardımsever halkımızdan toplamış  olduğu  gelirleri  yine halkımıza hizmet olarak dönüştürmektedir. THK; Sağlık Bakanlığımızdaki hava ambulansı  görevi yapan helikopterleri ile hasta ve organ  nakilleri yaparak halkımıza sağlık konusunda büyük bir destek vermektedir.  Türk Hava Kurumumuz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu havacılık faaliyetleri konusunda ilkleri gerçekleştiren bir kurum olmuştur. Türk Hava Kurumumuz  Atatürk’ün söylediği “İstikbal Göklerdedir” sözünü görev edinerek çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. 2011 yılında bir ilki daha  gerçekleştirerek Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesini kurmuştur. Bu üniversitemiz kurulduğu günden bu güne kadar bir çok gencimize eğitim vermiştir. Çok başarılı olan bir çok şehit çocuğumuza da tam burslu olarak eğitim vermiştir. Şu anda üniversitemizde 6 bin öğrencimiz eğitim görmektedir. Bu bizim için çok önemli bir konudur.  Türk Hava Kurumu  kurulduğu günden bu güne kadar sivil ve sportif havacılık faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmektedir. Geleceğin havacılarını yetiştirmektedir. Kurumumuz yine ilçemizde; yamaç paraşütü faaliyetlerinde hizmet vermektedir. Türk Hava Kurumumuza bağışta bulunan tüm vatandaşlarıma, bizlere  her zaman destek olan tüm muhtarlarımıza çok teşekkür ediyor ve tüm milletimizin koronavirüs denilen salgından bir an önce kurtulması dileğiyle; Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı
THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı
THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı
THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı
THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı
THK, 20 Bin Adet Fitre ve Zekat Zarfı Dağıttı

Bakmadan Geçme